DOLAR 32,5261 0.03%
EURO 34,8475 0.51%
ALTIN 2.428,75-0,15
BITCOIN 2155889-0,35%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da ‘Oyun Terapi Odası’ hizmete başladı!

Ağrı’da ‘Oyun Terapi Odası’ hizmete başladı!

ABONE OL
12:41 | 27 Şubat 2023 12:41
Ağrı’da ‘Oyun Terapi Odası’ hizmete başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimiz merkezinde bulunan İbrahim Çeçen İlkokulu’nda Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde uzun zamandır hazırlıkları süren ‘Oyun Terapi Odası’, yaşanan deprem felaketi nedeniyle açılışı öne alınarak hizmet vermeye başladı. Öncelikle deprem felaketinden etkilenip okula kayıt yaptıran öğrencilerin yararlanması kararlaştırıldı.

İbrahim Çeçen İlkokulu Müdürü Mehmet Demir, Müdür Yardımcıları Ersin Polat ve Recep Kasar yaşanan bu felakette bir nebze de olsa acıları hafifletmek ve normal hayatlarına devam edebilmeleri için yapılan bu çalışmaları hızlandırarak ‘Oyun Terapi Odası’nın açılışını erken yapmaya karar verdiklerini açıkladılar. İbrahim Çeçen İlkokulu rehber öğretmenleri Büşra Polat ve Ceren Esin Gevher, oyun terapisi için gönüllü olarak gerekli eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

Rehber Öğretmen Büşra Polat konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “Oyun terapisi, çocuğun kelimeler yerine oyuncakları koyarak ve kullanarak çocuklara kendilerini ifade edebilmelerine yardımcı olur. Çocukların oyunları ve oyuncakları kullanarak kendilerini ifade etme gereksinimlerine odaklanılan özel bir süreçtir. Çocuklar, kendilerine güvenli bir ortam sunan oyun terapisti ile istedikleri şekilde oynayabilmeleri için cesaretlendirilirler. Bu süreçte çocuklara duygusal sorunlarını ifade edebilmeleri için değişik türde birçok oyuncak sunulur.” dedi.

Rehber Öğretmen Ceren Esin Gevher ise oyun terapisiyle ilgili, “Çocuğun duygularını ifade etmesini kolaylaştırır, kendine güveni ve duygusal yeterliliğin değerini arttırır, çocuğun yaşamındaki travmatik olayların yarattığı anksiyeteyi azaltır, insanlar arası ilişkilerde sağlıklı bağlar yaratır ya da bu ilişkileri arttırır, yerinde ve uygun davranmanın değerini arttırır.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.