DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BITCOIN 23085453,64%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Okuma Şenliği Düzenlendi

Ağrı’da Okuma Şenliği Düzenlendi

ABONE OL
19:47 | 09 Haziran 2022 19:47
Ağrı’da Okuma Şenliği Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında İsmet Ömeroğlu İlkokulunda düzenlenen okuma şenliğine katıldı.

Ağrı Valiliği koordinesinde hayata geçirilen; öğrencilerin kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini sağlamak ve iç dünyalarını zenginleştirmek amacıyla evrensel kültürün renklerini içeren eserlerin yanı sıra milli birliğimizi yansıtan ulusal kültürümüze ait kitapların okutulması, yıl boyunca farklı etkinlikler ve yarışmalar düzenlenerek okunan kitapların pekiştirilmesi, yapılan yarışmaların yılsonu ödül törenleri ile taçlandırılması faaliyetlerini kapsayan “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında İsmet Ömeroğlu İlkokulunda okuma şenliği düzenlendi.

İsmet Ömeroğlu İlkokulu Okuma Şenliği, 4. sınıf öğrencilerinin okudukları kitaplar sonucunda hazırladıkları “Kitap Sevgisi” oratoryosunun sunumu ile başladı. Ardından; bir varmış bir yokmuş diye başlayan, dinlediğimizde Anadolu’yu kucakladığımız ‘Tencerecik’ masalının drama gösterisi 2. ve 3. sınıf öğrencileri tarafından sahnelendi. Masal kahramanları bilmece etkinliği ile süren programda, masalların kuşaktan kuşağa aktarılan kültür hazinesi olduğunu belirten Vali Varol, gözlerindeki ışıkla katılımcıların yüreklerini ısıtan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen Vali Varol; çocukları ve gençleri bilimin ve aklın yol göstericiliğinde yetiştiren, sevgi ve fedakarlıkla onları geleceğe hazırlayan eğitim neferlerine muvaffakiyetler dileyerek ziyaretlerini noktaladı.

Ziyaretlerinde Vali Varol’a, Vali Yardımcısı V./Hamur Kaymakamı Kerem Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.