DOLAR 32,3416 0.18%
EURO 35,1168 -0.24%
ALTIN 2.239,29-0,17
BITCOIN 2048805-6,87%
Ağrı

KAR YAĞIŞLI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Okullar Arası Münazara Yarışmaları Başladı!

Ağrı’da Okullar Arası Münazara Yarışmaları Başladı!

ABONE OL
18:10 | 20 Mayıs 2022 18:10
Ağrı’da Okullar Arası Münazara Yarışmaları Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Okuyan Şehir Ağrı’ projesi kapsamında okullar arası münazara yarışmaları başladı.

‘Okuyan Şehir Ağrı’ projesi kapsamında okullar arası münazaa yarışmaları hakkında bilgiler veren Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, “2021-2022 eğitim ve öğretim yılında yürütülen ‘Okuyan Şehir Ağrı’ projesi kapsamında okullar arası münazara yarışmaları düzenlenmiştir. Yarışmaya ilimizde tüm resmi ve özel ortaokullar ile liseler katılmaktadır. Okullar arası münazara yarışmasına kendi okullarındaki münazara yarışmalarında birinci olan gruplar katılmıştır. İlçelerde süren münazara yarışmaları bittikten sonra Haziran ayında il finali düzenlenecektir.

Münazara yarışmaları öğrencilerin hitap becerilerini geliştirmeyi böylece duygu, düşünce, hayal, tasarı, izlenimleri ile bir konuda görüşlerini, tezlerini dilin imkânlarından yararlanarak münazara kurallarına uygun şekilde anlatmaları, kendilerini ifade etmeyi ve yeteneği olanların bu becerilerini geliştirmelerini hedeflemektedir.  Okunan kitaplarla ilgili düzenlenen münazara yarışmalarıyla öğrenciler iş birliği içinde ekiple çalışma ve sorumluluk alma becerilerini de geliştirir.

‘Okuyan Şehir Ağrı’ projesi kapsamında düzenlenen diğer etkinlikler şunlardır; okullarda her gün okuma saatleri düzenlenmesi, veli ile kitap okuma günleri, okullarda sınıf ve duvar gazeteleri ile okul gazete ve dergilerinin çıkarılması, okunan kitaplarla ilgili drama/tiyatro etkinlikleri ile münazara yarışmalarının yapılması, şiir dinletilerinin düzenlenmesi, masal okuma etkinlikleri ve kompozisyon yarışması yapılmaktadır. Bu projeyle 2. dönemde Nisan ayı itibariyle 307 bin 981 kitap okunmuştur. Proje kapsamında yürütülen bu tür sosyal etkinlikler öğrencilerde okuma alışkanlıklarını kalıcı hale getirmekle birlikte öğrencilerin topluluk önünde performans sergileme özgüveni ile beden dilini, vurgu ve tonlamaları uygun kullanma becerileri geliştirmelerini de sağlamaktadır.” dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.