DOLAR 32,5530 0.01%
EURO 34,8874 0.02%
ALTIN 2.429,63-0,01
BITCOIN 2095602-3,31%
Ağrı
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Millet İttifakı iki partiyle yarışıyor!

Ağrı’da Millet İttifakı iki partiyle yarışıyor!

ABONE OL
02:34 | 07 Nisan 2023 02:34
Ağrı’da Millet İttifakı iki partiyle yarışıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da Millet İttifakı’nda DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi seçime CHP listesinden girerken, İyi Parti kendi aday ve logosuyla seçime katılacak.

Bugün itibariyle sadece 38 gün kalan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine aday listeleri için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bugün öğle saatlerinde Cumhuriyet Halk Partisi CHP) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi seçime CHP listesinden girecek.

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA ve Gelecek partilerine “ittifak içinde ittifak” önerisinde bulunmuş, teklifi kabul edilmemişti. Kuruldukları günden bugüne ilk defa bir seçim yarışı içerisinde yer alacak olan Gelecek ve DEVA Partisi seçime CHP listesinden girecek.

Bundan dolayı seçimlere CHP listelerinden katılma kararı alan, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Parti seçmenleri oy pusulalarında kendi logolarını göremeyecek. Bu nedenle partilerin oy oranları da ölçülemeyecek.

Bu bağlamda DEVA ve Gelecek Partisi’nin pusulada logoları olmayacağı için seçmenin CHP’ye oy vermeleri talep edilecek.

İYİ Parti ise ortak listeden girmeyi kabul etmedi. CHP ve İYİ Parti oy potansiyelinin düşük olduğu, vekil sayısı 5’ten az olan Çorum, Van, Adıyaman, Aksaray gibi 10 ilde ortak liste yapma kararı almıştı. 10 ilin 7’sinde CHP, 3’ünde İYİ Parti’nin listesiyle seçime girilecek.

Ağrı’da daha önce DEVA çatısı altında seçime girme hazırlığı yaptığı dillendirilen Millet İttifakının, Genel Merkezlerin aldığı kararlar nedeniyle CHP listelerinden seçime girileceği bildirildi. CHP listesinin hangi parti adaylarından oluşacağı henüz bilinmiyor ancak CHP’nin Ağrı’daki taban oyunun dikkate alınarak tercihlerin belirleneceği belirtiliyor.

Millet İttifakının ikinci büyük bileşeni olan İyi Parti ise Ağrı’da kendi aday ve logosuyla seçime katılacak. İyi Parti Ağrı İl Başkanlığından alınan bilgide, Ağrı’da herhangi bir ortak adayın desteklenmeyeceğini, İyi Parti’nin kendi adayları ve logosuyla seçime katılacağı vurgulandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.