DOLAR 32,3781 0.18%
EURO 35,0251 -0.19%
ALTIN 2.324,830,25
BITCOIN 2262862-0,61%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Kaz Yetiştiriciliği Proje Kapsamında Yapılan Törenle Çiftçilere  Makine ve Ekipmanları Teslim Edildi 

Ağrı’da Kaz Yetiştiriciliği Proje Kapsamında Yapılan Törenle Çiftçilere Makine ve Ekipmanları Teslim Edildi 

ABONE OL
20:40 | 16 Haziran 2021 20:40
Ağrı’da Kaz Yetiştiriciliği Proje Kapsamında Yapılan Törenle Çiftçilere  Makine ve Ekipmanları Teslim Edildi 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ağrı Valiliği İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen 850.000 TL bütçeli ‘Kaz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında ilimiz çiftçilerine Valimiz Dr. Osman VAROL’un da katılımıyla makine ve ekipman dağıtım töreni düzenlendi. 50 çiftçiye 560 kapasiteli gelişim makinesi, 240 kapasiteli çıkım makinesi ve 5 kW’lık jeneratör % 90 devlet desteği ile temin edildi.

Törende konuşan Vali Dr. Osman VAROL; “Tarım ve hayvancılık alanında geliştirilecek projelerin bu bölgenin insanına bugün ve gelecekte büyük katkılar sağlayacağını biliyoruz. Bizler çiftçilerimize güveniyor, bugün attığımız bu adımın bir kıvılcım olacağına inanıyoruz.” dedi. Konuşmalarının ardından Vali Varol, hayırlı ve bereketli olması temennisiyle proje kapsamında kaz yetiştiriciliğiyle uğraşan çiftçilerimize kuluçka makinesi ve jeneratörlerini teslim etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN ise; ”2021 yılı ilimiz için tarımsal projelerin ön plana çıktığı, ilimizi tarımsal açıdan şahlandıracak projelerin hayata geçirildiği bir yıl olacaktır. Bu hedefle, tarımsal üretime yönelik altyapı projelerinin yanısıra, bakanlık kaynakları ve yerel kaynakların etkin kullanımı ile çiftçilerimize yönelik birçok proje ve destekleme çalışmasını birlikte sürdürmekteyiz. 560 adet gelişim, 280 adet çıkım kapasitesine sahip kuluçka makinelerimiz ile üreticilerimizin olası elektrik kesintilerinden olumsuz etkilenmelerini önlemek amacıyla temin etmiş olduğumuz jeneratörlerin başta çiftçilerimize, ilimize ve ülkemiz hayvancılığına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.