DOLAR 32,3192 0.2%
EURO 35,1054 -0.16%
ALTIN 2.306,811,30
BITCOIN 22837912,65%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da kardan kapanan köy yolları ulaşıma açıldı

Ağrı’da kardan kapanan köy yolları ulaşıma açıldı

ABONE OL
00:30 | 02 Şubat 2020 00:30
Ağrı’da kardan kapanan köy yolları ulaşıma açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı- Doğubayazıt ilçesinde  yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 8 köy yolu, İlçe Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarıyla tekrar ulaşıma açıldı

Doğubayazıt İlçe Özel İdaresi ekipleri, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipinin ardından kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Ekipler, Tendürek Dağı eteğinde yer alan ve deniz seviyesinden 2200-2400 metre yükseklikteki Çetenli, İncesu, Gözükara, Yeniharman, Başkent, Ortakent, Dağdelen ve Kızılkaya köylerinde hummalı çalışma yürüttü.

Kar ve tipinin etkili olduğu bölgede 4 saat boyunca iş makineleriyle çalışan ekipler, kar kalınlığının bir metreyi aştığı köy yollarını ulaşıma açtı.

Yılın 6 ayı çetin kış şartları yaşanıyor

İş makinesi operatörü Fecri Bayram, yaptığı açıklamada, söz konusu köylerde çetin kış şartlarının hakim olduğunu söyledi.

Gece gündüz demeden köy yollarını açtıklarını belirten Bayram, “Özel İdaremizin sorumluğunda toplamda 90 köyümüz var ve bunların birçoğunun yolu her kar yağışının ardından kapanıyor. Şu anda da Tendürek Dağı grup köy yollarındayız. Burada 8 köyümüz bulunuyor ve hepsinin de yolunu açtık.” diye konuştu.

Yeniharman köyü sakinlerinden Erdinç Koç da ekiplerin kar yağışı yüzünden kapanan köy yollarını aynı gün tekrar açtığını dile getirerek, “Okulların açılmasına bir gün kaldı. Yarın ilçe merkezindeki okuluma gidecektim. Kar yollarımızı kapatmıştı. Hemen gelip yolumuzu açtılar, artık okuluma rahatlıkla gidebilirim.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.