DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,1029 -0.08%
ALTIN 2.295,090,79
BITCOIN 22767490,66%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da kadınlar neden intihar ediyor?

Ağrı’da kadınlar neden intihar ediyor?

ABONE OL
13:54 | 29 Mayıs 2020 13:54
Ağrı’da kadınlar neden intihar ediyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da kadın ölümlerine neden sessiz kalınıyor?

Ağrı’da son bir ay içerisinde 4 kadın, 4 anne, 4 eş ölüyor, intihar deniliyor, eşiyle münakaşadan sonra öldü deniliyor, 4 kadın hayattan kopuyor neden???

Kadınlar çok fedakardır, dayanıklıdır, hele hele çocukları için cehennemin bile içinden geçerler, çocukları onların yaşam bağıdır, çocukları için gözlerini kırpmadan canlarını verirler, yeter ki çocuklarına bir zarar gelmesin, onlar rahat yaşasın, iyi olsun, kimseye muhtaç olmasın diye yapamayacakları fedakarlık yoktur.

Anneler çocuklarını başkalarına bırakarak bu dünya dan çekip gitmezler, gidemezler yavrularını kimseye emanet edemezler”çocukları onun nefesidir, yaşam bağıdır niye intihar etsinler?” Onları yaşamdan koparacak bu kadar büyük ve çocuklarından daha önemli sebep ya da sebepler neler di?

Son bir ay içerisinde hayattan kopan, koparılan 4 kadın

-5 Nisan- 3 çocuk annesi G.L.silahla vuruldu.İntihar denildi
Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Gözlüce (Mendelix) köyünde, 3 çocuk annesi G. L. evli olduğu L.L. tarafından silahla vurulduğu haberleri yapıldı.

14 Mayıs- 3 çocuk annesi C.A.aile içi şiddete maruz kaldığı için jandarmaya şikayet ediyor,sonra da evinde kendini iple asarak intihar ettiği iddia ediliyor
Ceylan Akpolat, Ağrı’nın Hamur ilçesi Süleyman Kümbet (Silêman kombet) köyüne bağlı Aşağı Yurt (Şirik) mezrasında, aile içi şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle İlçe Jandarma Karakolu’na başvurduktan 4 gün sonra evde asılı bulunmuş, ailesi Ceylan’ın vücudunun her noktasında darp izleri ve boynunda 3 ayrı ip izi bulunduğunu belirtmişti.

-23 Mayıs- 2 çocuk annesi P.Ö. eşiyle yaşadığı tartışmanın ardından hayatını kaybetti.
Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Aşağı Kara Halit (Qerexalta Jêrê) köyünde yaşayan 2 çocuk annesi 23 yaşındaki Pakize Öztaş, 19 Mayıs’ta eşiyle yaşanan bir tartışmanın ardından hayatını kaybettiği belirtildi.

Ve bugün 28 Mayıs- aldığımız habere göre 43 yaşındaki 6 çocuk annesi G.K kendini iple asarak intihar ediyor.
Olay Ağrı’nın  Dönerdere (Elomılo) köyünde meydana geldi,ailesinin yaylaya gitme hazırlıkları yaptığı esnada, evde yalnızken kendini iple asarak intihar ettiği iddia edilen 43 yaşındaki 6 çocuk annesi G.K nın cansız bedeni eve dönen ailesi tarafından bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

”Bunlar basına intikal etmiş intihar vakaları ve  bunlarla ilgili adli mercilerin  başlattığı incelemeler devam ediyor.”

Evet son bir ay içerinde 4 kadın ölüyor, neden? Niçin? Onları hayattan koparan sebepler neler?

Ağrı- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Mehmet Şafi Erim neden sessiz ve duyarsız kalıyor, devletin bu kuruma atadığı psikologlar kadınlarımızın sorunları ile ne kadar ilgileniyorlar? Bunlarla ilgili elinizde herhangi bir veri var mı? Bu kadınların aileleri en son ne zaman ziyaret edilerek sorunlar dinlenildi?
Sorunları bilmezseniz bundan sonra ki intiharları nasıl önleyeceksiniz? (gerçekten duyarlı olup bu gibi vakaları önlemek istiyor mu su nuz?)

Ağrı sanki büyükşehir, sanki 10 milyon nüfusa sahip bir il ve bu kurumun işi başından aşkın.

Sizin işiniz aile ve onların fertleri,sorarım size;neden makamlarınızdan çıkıp ta bu sorunlara vakit ayırmıyorsunuz? Artık kar kış bitti, kış uykusundan uyanabilirsiniz..

Biraz medyaya göz atarsanız aydınlanır, olaylardan haberiniz olur

Demeyin ki; duymadık, bilmiyorduk..Yapmayın Allah aşkına, Ağrı avuç içi kadar bir yer, burada neredeyse herkes birbirini tanıyor, hiç bir gerekçe bu kurum çalışanlarını haklı çıkaramaz. İlk intiharlardan sonra duyarlı davranılsaydı belki de devamında gelen intiharlar engellenebilinir di..

Başka illerde bir ayda 4 kadın art arda intihar etse, ya da öldürülse, kadınlar, kadın dernekleri ayağa kalkar, orada kadınlarımız değerli de, burada değil mi?

Burada bizim istediğimiz, kadınlarımıza sahip çıkılması, psikolojik destek verilmesi varsa diğer sorunlarının giderilmesi ve kadınların intiharlarının önlenmesi, çocukların annesiz kalmaması, ocaklara ateş düşmemesi, hiç kimse, hele hele kadın kolay kolay canından vaz geçmez, hayatına son vermez!!!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’a sesleniyoruz, Sayın Bakanım lütfen bu intihar vakalarının önüne geçilecek önlemlerin alınmasını ancak siz sağlayabilirsiniz, lütfen daha fazla yuva dağılmasın, çocuklar annesiz kalmasın, kadınlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmesinler.
Aile ocaklarına daha fazla ateş düşmesin..Lütfen gereğini yapmanızı saygıyla arz ediyoruz.

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti olarak bu olayların takipçisi olmaya devam edeceğiz..

Sağlıcakla kalın değerli dostlar, annelerimize daha fazla göz kulak olalım, onların değerini kaybettikten sonra bilmeyelim…

Özel haber:Gönül Özkılıç

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.