DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20810192,44%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da İstiklâl Marşı’mızın Kabulünün 99. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Ağrı’da İstiklâl Marşı’mızın Kabulünün 99. Yılı Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
20:13 | 12 Mart 2020 20:13
Ağrı’da İstiklâl Marşı’mızın Kabulünün 99. Yılı Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921’de TBMM tarafından kabulünün yıl dönümü ile milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla, Şerife Bacı Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından Kültür Kongre Merkezi’nde program düzenlendi.

Düzenlenen anma programının ilk bölümünde Vali Elban, Ağrı Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan resim sergisini gezdi.

Valimiz Sayın Süleyman Elban’ın da katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ardından, ‘Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy’ adlı video gösterimi ilgi ile izlendi. Ardından öğrenciler İstiklal Marşı ve Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak şiirlerini okudu.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Şerife Bacı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerin Zulmü Alkışlayamam adlı şiiri koro ile seslendirmesiyle devam etti.

İstiklal Marşı’nın kabulü ile ilgili piyesin sergilenmesi, İstiklal Marşımızın öğrenciler tarafından okunması ve il genelinde İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konularında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programına Valimiz Sayın Süleyman Elban, 12.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin, Belediye Başkan Vekili Selim Alpaslan, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.