DOLAR 32,5708 0.28%
EURO 34,6594 -0.25%
ALTIN 2.503,640,79
BITCOIN 20197420,79%
Ağrı
19°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da ilk yardım kursu verildi!

Ağrı’da ilk yardım kursu verildi!

ABONE OL
13:01 | 14 Nisan 2023 13:01
Ağrı’da ilk yardım kursu verildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü ile Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliği ile 2023-2024 futbol sezonunda spor müsabakalarında görev alacaklara verilen ilk yardım kursu sonrası, sertifika verildi.

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu toplantı salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine, Ağrı İl Sağlık Müdürü Dr. Coşkun Daharlı, 112 Acil Hizmetler Daire Başkan Yılmaz Erdoğan, Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ ve kursiyerler katıldı.

Açılan ilk yardım kurslarına ilişkin açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Coşkun Daharlı, ilk yardımın hayat kurtardığını kaydedeerek: “Ağrı’da ki spor camiasının talebi üzerine gerçekleştirdiğimiz eğitimde, kursiyerlere temel yaşam desteği, hasta ve yaralının ilk değerlendirmesi, solunum yolu tıkanıklığı, kanamalar, yaralanmalar, hasta ve yaralı taşıma teknikleri gibi konularda eğitimler verdik.

Bu eğitimlerde teorik bilgiler, maketler üzerinde yapılan pratik eğitimlerle pekiştirildi. Eğitim sonrasında yapılan teorik ve pratik değerlendirme neticesinde başarılı olan kursiyerlere ilkyardımcı belgelerini bugün dağıtıyoruz. İlk yardımcıların birçok vakada hayat kurtardığına şahitlik ediyoruz. Bu sebeple Ağrı’da her bireyin ilk yardım eğitimi alabilmesi için gereken çabayı gösteriyoruz.” dedi.

ASKF Genel Sekreteri Özkan Aslan da ilk yardımcı kursu dolayısı ile İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ederek, “Spor müsabakalarında oluşabilecek olumsuzlukları en aza indirebilmek için çaba harcıyoruz. Bugün burada sertifika alan arkadaşlarımızı, amatör müsabakalarda görevlendireceğiz. Böylelikle sağlık alanında bilinçli bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak hem de spor sahalarında oluşabilecek sakatlanmalarda ilk önlemi alacağız” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.