DOLAR 32,4007 0.15%
EURO 35,3652 0.14%
ALTIN 2.323,350,20
BITCOIN 22903802,74%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da İl Gıda Kontrol Programı Kapsamında İşletmelerden Numuneler Alındı

Ağrı’da İl Gıda Kontrol Programı Kapsamında İşletmelerden Numuneler Alındı

ABONE OL
13:20 | 26 Mart 2021 13:20
Ağrı’da İl Gıda Kontrol Programı Kapsamında İşletmelerden Numuneler Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2021 Yılı Bakanlık İl Gıda Kontrol Programı Kapsamında İşletmelerde Yaptıkları Denetlemeler ve Alınan Numunelere İlişkin Yazılı Bir Açıklamada Bulundu

AĞRI- 2021 Yılı Bakanlık İl Gıda Kontrol Programı Kapsamında İşletmelerden Numuneler Alındı

AĞRI- ​5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması Bakanlığımız sorumluluğundadır.

İlimizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Müdürlüğümüzce hassasiyetle yürütülmektedir.

Ağrı İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri İlimizde bulunan gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerine yönelik yoğun gıda denetimleri yapmaya devam ediyor. Yıllık Gıda Kontrol Planına istinaden önceki yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da gıda işletmelerinden numune alınmaya devam ediliyor. Alınan numuneler analiz yaptırılmak üzere laboratuvara gönderilip, Laboratuvardan gelen rapora göre numunelerin uygunsuz çıkması halinde ise işletmelere gerekli idari işlemler uygulanmaktadır.

İlimizde gerçekleştirilen gıda denetimleri hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Kenan ENGİN; “İlimizde gıda denetimleri kesintisiz devam ediyor. Müdürlüğümüzde görevli gıda denetim ekiplerimizce denetim ve kontroller esnasında karşılaşılan herhangi bir uygunsuzluk durumunda 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli yasal işlemler uygulanmaktadır. Ayrıca Denetimlerde Şüpheli görülen ya da gerekli durumlarda ürünlerden numune alınıyor. Numune sonucunun olumsuz sonuçlandığı durumlarda ise idari yaptırımlar uygulanıyor. Tüketicilerimizin güvenilir gıdaya erişimini temin etmek, tarladan sofraya gıdanın her adımını kontrol altında tutmak ve güvenilir gıdayı sunmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz” denildi…

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.