DOLAR 32,5577 0.04%
EURO 35,0419 0.47%
ALTIN 2.420,90-0,08
BITCOIN 2095894-4,00%
Ağrı
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı’da İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ağrı’da İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

ABONE OL
12:41 | 29 Ocak 2021 12:41
Ağrı’da İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI-2021 Afet Eğitim Yılı faaliyetleri kapsamında, afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları bir süreç dahilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plan olan “İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)” Bilgilendirme Toplantısı Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra; Belediye Başkanı Savcı Sayan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi temsilcileri, belediye yetkilileri, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) yetkilileri, kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
AFAD Müdürü Necati Oruk’un mevcut durum ve afet yönetim planlarını değerlendirdiği sunumunun ardından konuşan Vali Dr. Osman Varol, 2021 yılının afetler konusunda farkındalığın, bilincin en üst seviyeye çıkarıldığı, vatandaşlarımızın afetlere karşı hazırlıklı hale getirildiği, yaygın bir şekilde eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bir yıl olacağını belirtti.

Vali Varol: “Afet, bizim coğrafyamızın çok önemli bir gerçeği. Çeşitli afet türlerine, çeşitli zamanlarda muhatap olan ve çok ciddi acılar yaşamış bir ülkeyiz. Afetler konusunda hazırlığın büyük önem taşıdığını biliyor, özellikle 2000 ile 2010 yılları arasında tüm ülkelere örnek olabilecek bir afet yönetim modeli, organizasyon yapısı ve kapasitesi geliştirdiğimizi görüyoruz. Afet anında ve sonrasında uygulanan bu organizasyon yapısı ve kapasite ile yaşadığımız afetlerde afet yönetim noktasında büyük yararlar sağladık. Bu çerçevede bizler 3-4 aylık süreçte ilimizde çok yoğun bir çalışma yürüterek, ana çözüm ortakları ile destek gruplar arasında gerekli koordinasyonu sağladık ve planımızı gözden geçirerek afetlere hazır hale geldik. Fakat afet yönetimi sadece afetin meydana geldiği anda ve sonrasında gelişen bir süreç değildir. Afet öncesinde hazırlıklı olmak da oldukça önemlidir. Bugün ise afet öncesinde ilimizi değerlendirip, mevcut durumu analiz ederek, riski azaltmak için gerekli yol haritamızı belirleyip, kurumlar arası iş birliği ile bu yol haritasını uygulamak amacıyla bir aradayız.” dedi.

İl Afet Risk Azaltma Planı ile; ilimizde güvenli bir yaşamın sağlanması, afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarının azaltılması ve önlenmesi, afet risk azaltma bilincinin oluşturulması, kaynakların etkili kullanımının sağlanması, paydaşlar arasında iş birliğinin arttırılması amaçlanmaktadır.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.