DOLAR 32,3890 0.21%
EURO 35,0619 -0.09%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2268902-1,63%
Ağrı

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da hayvanlar soğukla mücadele ediyor

Ağrı’da hayvanlar soğukla mücadele ediyor

ABONE OL
12:28 | 27 Aralık 2021 12:28
Ağrı’da hayvanlar soğukla mücadele ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’yı etkisi alan dondurucu soğuklar sebebiyle hayvan pazarında bulunan hayvanlar soğukla mücadele etmeye çalışıyorlar.

Ülkemizde kış mevsiminin en sert geçtiği illerden kabul edilen Ağrı’yı etkisi altına alan sibirya soğukları nedeniyle, ağrı hayvan borsası’na hayvan alışverişi yapmak için gelen vatandaşlar ve hayvanlar soğukla mücadele etmek zorunda kaldı.

Termometrelerin sıfırın altında eksi 22 dereceyi gösterdiği kentte sabah 6’da hayvan pazarına gelen yurttaşlar soğuktan korunmak için atkı, bere ve eldivenlerle kendilerini sararken, hayvanların ağzı, yüzü ve burunları dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu. Bazen yerde oluşan buzlanma sebebiyle kayan hayvanlar, kış mevsiminin Ağrı’da ne derece zor geçtiğini gözler önüne serdi.

Soğuklar sebebiyle hayvanlarının resmen donduğunu dile getiren vatandaşlar sabah erkenden meydana geldiklerini fakat soğuk hava nedeniyle alışveriş yapamadıklarını dile getirdi. Hayvanların halini gözler önünde olduğunu söyleyerek Sibirya soğuğunun Ağrı’ya geldiğini ifade ettiler.

Sabah 5’te dondurucu soğuklar altında hayvan pazarına geldiğini söyleyen vatandaşlardan Kemal Aras, “Kış geç geldi ama iyi geldi. Ağrı’nın bacası olarak görünen hayvan pazarımıza hayvancılıkla uğraştığımız için eksi 25-30 derecede geliyoruz. Sabah saat 5’te geliyoruz. 12’ye kadar pazarımız bu şekilde devam ediyor. Havalar çok soğuk, şartlar çok zor.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.