DOLAR 32,3884 0.21%
EURO 35,0912 -0.03%
ALTIN 2.324,890,25
BITCOIN 2280263-0,52%
Ağrı

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da GÖK-AY Özel Güvenlik Hizmete Girdi

Ağrı’da GÖK-AY Özel Güvenlik Hizmete Girdi

ABONE OL
01:06 | 20 Ekim 2020 01:06
Ağrı’da GÖK-AY Özel Güvenlik Hizmete Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da Gök-Ay Özel Güvenlik Eğitim Hizmetleri, Ağrı’lılara Hizmet Vermeye Başladı

Ağrı merkez’de Leylek pınar mahallesi Namık Sezgin caddesi no 48 Aras kargo yanında hizmet vermeye başlayan Gök-Ay özel güvenlik eğitim hizmetlerinin, 2 genç pırıl  pırıl yetkilisi Muhammed Aydınoğlu ve Bilal Şimşek ile yaptığımız görüşmede, Ağrı’ya verecekleri hizmetle ilgili bilgileri sizler için derledik.

Verecekleri eğitimler ve aranan koşullarla ilgili sorduğumuz soruları Muhammed Aydınoğlu şu şekilde yanıtladı; Profesyonel kadromuzla hazırladığımız ve Ağrı’da bu eğitimlerden faydalanmak isteyenler için, silahlı ve silahsız özel güvenlik eğitimleri için aramıza katılın diyoruz, vereceğimiz eğitimler ve istenilen koşulları şöyle sıralayabiliriz;

Yenileme eğitimleri (silahlı ve silahsiz)

-Silahlı eğitim
-Silahsız eğitim
-Silah farkı eğitimi.

DERSLERİMİZ

-ÖZEL GÜVENLİK HUKUKU ve KİŞİ HAKLARI
-GÜVENLİK TEDBİRLERİ
-ETKİLİ İLETİŞİM
-KALABALIK YÖNETİMİ
-TEMEL İLK YARDIM
-KİŞİ KORUMA
-YANGIN GÜVENLİĞİ Ve TABİİ FELAKETLERE MÜDAHALE TARZI
-GÜVENLİK SİSTEMLERİ VE CİHAZLARI
-GENEL KOLLUKLA İLİŞKİLER
-UYUŞTURUCU MADDE BİLGİLERİ

Silahlı Temel Eğitim

2004 Yılında Yürürlüğe girmiş olan, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Kanuna göre, Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyen adayların, en az lise mezunu ve 21 (yirmi bir) yaşını doldurmuş olma şartı aranmaktadır.

Bu şartları taşıyan adaylar, Eğitim Kurumumuzla irtibata geçerek detaylı bilgi alabilirler.

Eğitim kurumumuza kayıtlarını yaptıran adaylar açılacak olan ilk sınıf için kontenjana dahil edilip, eğitimleri başlamadan bir hafta önce kendilerine mesajla ve telefonla ulaşılıp eğitim başlama tarihi ve saatleriyle ilgili bilgi verilir.

Silahsız Güvenlik Eğitimleri

5188 Sayılı Özel Güvenlik Kanuna Göre silahsız özel güvenlik görevlisi olmak isteyen adayların en az orta okul (8. Sınıf) mezun ve 18 yaşını doldurup 19 yaşından gün almış olması gerekmektedir.

Özel güvenlik görevlisi olacak adayların, Uzman eğiticilerimiz tarafından 100 (yüz) Saatlik özel güvenlik eğitimi görecek olup toplamda 16 günde eğitim tamamlanmaktadır. Eğitim görmeden önce sağlık raporu alınması gerekmektedir sağlık raporlarında KBB, Nöroloji, Göz, Ortapedi muayelerini tamamlayıp silahsız özel güvenlik görevlisi olur ibareli sağlık raporu alınması gerekmektedir.

Silahlı Güvenlik Eğitimleri 60 saat (8 gün ) sürmektedir Silahsız Güvenlik Eğitimleri 50 saat (7 gün ) sürmektedir Eğitimi tamamlayan arkadaşlar Türkiye Genelinde yapılacak sınava gireceklerdir. Sınavda başarısız olma kuralı yoktur. Sınavların açıklanmasına müteakip kursiyerlere İçişleri Bakanlığı’ndan ÖZEL GÜVENLİK YENİLEME EĞİTİM SERTİFİKASI verilmektedir. Verilen eğitim sertifikasının süresi sınav giriş tarihinden itibaren bey (5 yıl) olacaktır. dedi.

Bizlerde kendilerine başarılar diliyoruz, yolları açık olsun..

Özel haber:Gönül Özkılıç

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.