DOLAR 32,4984 0.09%
EURO 34,8397 0.27%
ALTIN 2.477,010,62
BITCOIN 2009085-3,66%
Ağrı
18°

KAPALI

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ölümünün 83’üncü yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi

Ağrı’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ölümünün 83’üncü yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi

ABONE OL
11:27 | 10 Kasım 2021 11:27
Ağrı’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ölümünün 83’üncü yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’üncü yıl dönümü dolayısıyla Ağrı’da anma töreni düzenlendi.

10 Kasım Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’üncü yıl dönümü nedeniyle Abide Meydanında düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saat 09.05’te çalınan sirenlerle Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile şanlı bayrağımız yarıya indirildi.

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni’ne Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un yanı sıra 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkan V. Mehmet Alpaslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından Vali Dr. Osman Varol ve il protokol üyeleri, Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen anma programına katıldı.

Bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’üncü yıl dönümünde düzenlenen anma programında 10 Kasım için hazırlanan sinevizyon gösterimi seyircilere sunuldu. Geleceğimizin teminatı, Cumhuriyetimizin emanetçisi çocuklarımızın “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” ve “Mustafa Kemal Seslense” adlı şiirleri okumasının ardından Ata’mızın en sevdiği şarkılardan olan Yemen ve Selanik Türküleri seslendirildi.

Atatürk Oratoryosu ile süren program 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdiminin ardından sona erdi.

Program sonrasında Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Salonu’nda bulunan resim sergisini ziyaret eden Vali Varol, Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk temalı 28 resmi tek tek inceleyerek 4 günde ortaya konan eserlerin sahibi gençleri tebrik etti.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.