DOLAR 32,5577 0.04%
EURO 34,9394 0.19%
ALTIN 2.439,780,70
BITCOIN 2059815-4,15%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Ebu Ubeyde Bin Cerrah anlatıldı

Ağrı’da Ebu Ubeyde Bin Cerrah anlatıldı

ABONE OL
14:08 | 16 Kasım 2022 14:08
Ağrı’da Ebu Ubeyde Bin Cerrah anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Peygamber Sevdalıları tarafından “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen programları kapsamında Ağrı’da Ebu Ubeyde Bin Cerrah anlatıldı.

Ağrı’da düzenlenen “Kasım Ayı Sahabe Ayı” programında konuşan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, ümmetin Ebu Ubeyde bin Cerrah benzer biçimde emin insanlara ihtiyacı bulunduğunu söylemiş oldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafınca 2015 yılında duyuru edilen “Kasım Ayı Sahabe Ayı” kapsamında ilk 4 yıl sırayla 4 halife işlenirken sonrasındaki yıllarda ise aşere-i mübeşşereden sahabeler işlenmeye başlandı.

Peygamber Sevdalıları Ağrı İl Temsilciliği tarafınca Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve Ziver Kaya’nın sunuculuğunu yaptığı program Hafız Hamza İbrahim’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tilavetin peşinden kısa bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı İl Temsilcisi Arif Yılmaz, “6 senedir ‘Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar’ diye sahabe etkinliği düzenliyoruz. Salgın nedeni ile iki yıldır salon etkinlikleri düzenleyemedik, inşallah bugün ve bugünden sonrasında bir istila ile karşılaşmayız, inşallah bu programları icra edeceğiz.” dedi.

Program, Özlem Ajans sanatçılarının sahabeler üstüne bestelenmiş eserleri seslendirmeleri ile devam etti. Okunan eserlerin peşinden programda bir konferans meydana getiren İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vessellem), Ebu Ubeyde Bin Cerrah üstüne çeşitli misaller aktardı.

Sözlerine, “Muhterem kardeşler hepimiz aşağı yukarı, 3 bin 500 kilometre falan O (Sallahu Aleyhi Vesselem) peygamberden uzağız, kuzey tarafta yer alıyoruz.” ifadeleri ile başlayan Mehmet Göktaş şunları söyledi:

“Ve O’ndan bu tarafı aşağı yukarı 1450 seneye yakın zaman geçti. Dikkat ediniz şimdi şu soruları soruyorum, 1450 senden bu yana bir daha peygamber gelmedi ve hepimiz tekrar gelmeyeceğine, Kıyamet gününe kadar da gelmeyeceğine inanıyoruz. Peki, niye gelmeyecek? Bu mühim bir soru. Allah-u Teala yaratamaz mı? Allah-u Teala, ta ezelden beri peygamberleri seçmiş, elit kılmış yine gönderebilir. Bir daha gerekmeyecek. Allah-u Teala öyle bir son peygamber göndermiş ki ahir vakit peygamberi. Bütün insanlığa misal olacak bir peygamberden bahsediyoruz.” dedi.

Konuşmasında Ebu Ebeyde Bin Cerrah’ın hayatının iyi öğrenilip, rol model edinilmesi gerektiğine dikkat çeken Göktaş, “Kardeşler, Ebu Ubeyde Bin Cerrah, öylesine emin bir insan, öylesine emin bir insan ki Hazreti Ömer’in baş komutanı idi, Hazreti Ebubekir’in baş komutanlarından idi, bir yanda Halid, bir tarafta Saad Bin Ebi Vakkas, bir tarafta Ebu Ubeyde İslam’ın fetihlerini yapıyorlardı. Yalnız bunun fetihleri ötekilere benzemiyordu, Ebu Ubeyde bin Cerrah hangi şehre, köye, kasabaya uğrasa hepsi beyaz bayrak çekiyorlardı.

Bugün sadece bu insanlara gereksinim var, kısaca bu dünyada, Türkiye’de Ebu Ubeyde benzer biçimde insanlara öylesine gereksinim var ki bu ümmetin tüm emanetlerini, sadece Müslümanların değil her insanın malını, mülkünü, ırzını ve her şeyini teslim edeceği öyle insanlara gereksinim var. İşte biz bugün şu sebeple kaybediyoruz. Onun için Ebu Ubeydeleri iyi öğrenelim kendimize rol model tecrübe edelim.” ifadelerini kullandı.

Bayanların günümüzde önemli görevler üstlendiğini hatırlatan Göktaş, “Vallahi Kıyamet günü öyleki bacılar olacak ki, Allah onları ‘firavunların saltanatını yakan hanımefendi kullarım’ diyecek. Bugünün firavunlarının en büyük gücü, silahı terbiyesizliktir, hayasızlıktır, ahlaksızlıktır, nikahsızlıktır. İşte o bacılar bu firavunların çarkına çomak soktu, yazınsal, hayası, tesettürü ile.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.