DOLAR 32,3283 0.21%
EURO 35,0048 -0.41%
ALTIN 2.308,791,39
BITCOIN 22873863,09%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da ‘Doğubayazıt Alimleri Anma Paneli’ düzenleniyor!

Ağrı’da ‘Doğubayazıt Alimleri Anma Paneli’ düzenleniyor!

ABONE OL
01:34 | 16 Haziran 2022 01:34
Ağrı’da ‘Doğubayazıt Alimleri Anma Paneli’ düzenleniyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milad Derneği’nin Doğubayazıt Alimleri Anma Paneli “Molla Musa Celali ve İlim Çalışmaları” kapsamında bugün Ağrı ilimiz Doğubayazıt ilçesinde düzenleniyor.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Sedat Yıldırım’ım yapacağı Panelde;

Panelist Dr. Öğr. Üyesi M. Seyyid Geçit Molla Musa Celali’nin Eğitim Modelini, Moderatör Molla İhsan Duygun Molla Musa Celali’nin eserlerinin İlmi Değeri ve Günümüz İslam Kültürüne Katkısını, Panelist Molla Cüneyt Bilici, Molla Musa Celali ve Ağrı Medrese Alimlerinin ilim çalışmaları ve Bölge Halkına hizmetleri konularını ele alacak.

Panelle ilgili açıklamada bulunan Doç. Dr. M. Salih Geçit, “Perşembe günü icra edilecek panelimizde, Doğubayazıt ve Ağrı tarihinde ilmiyye sınıfında hizmet veren, bir taraftan ilmi çalışmalarıyla, diğer taraftan sosyal hizmetleriyle topluma katkı sunan değerli ilim adamlarımız anılacak ve tanıtılacaktır.

Seyda Molla Musa Celali’nin vefatından sonra kurduğumuz Milad Derneğimiz inşaAllah ileriki süreçte Doğubayazıt’ın yetiştirdiği alimleri tanıtmak için konferanslar, paneller, sempozyumlar düzenleyecektir. Bu toplantılarımızda Şeyh Ahmed-i  Xani’den başlayıp Molla Musa Celali’ye kadar Beyazıt İlim Ekolü’nün yetiştirdiği İsmail-i Beyazidi, Muradxan-ı Beyazidi, Molla Mahmud-i Beyazidi, Şeyh Mehmed Celali, Halife Yusuf Bazidi ve diğer alimlerin hayatları, eserleri, ilmi hizmetleri  çeşitli  yönleriyle alanında uzman araştırmacılar, yazarlar, akademisyenler, müderrisler, alimler tarafından ortaya konulacaktır.

Bu çerçevede düzenleyeceğimiz faaliyetlerin ilkinden bir kaç ay önce vefatıyla büyük bir  boşluk bırakan seydamız, büyüğümüz, ilçemizin kanaat önderi Seyda Molla Musa Celali’nin hayatı, eserleri, hizmeti ve bilimsel yönü de ele alınacaktır. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Hadis Öğretim Üyesi Dr. Sedat Yıldırım’ın moderatörlüğünü yapacağı bu panelimizde seydamızın oğlu olan ve Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Dr. Öğretim Üyesi olan Mehmet Seyid Geçit ve ilk kuşak talebelerinden iki müderris ve alim olan Molla İhsan Duygun ve Molla Cüneyd Bilici isimli hocalarımız tarihimize damgalarını vurmuş alimlerimizin ilmi çalışmalarını farklı açılardan ele alacaklardır.

Panelimizde Seyda Molla Musa Celali’nin ilk kuşak talebelerinden bir kaç tanesi de diğerlerini temsilen bazı hatırlarını kısaca anlatacaklardır.” açıklamasında bulundu.

Bugün saat 13.00’da Kutlu Aktaş Spor Salonu’nda düzenlenecek panele tüm halkın davetli olduğu bildirildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.