DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2066877-0,41%
Ağrı
19°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Denetim Seferberliği başlatıldı

Ağrı’da Denetim Seferberliği başlatıldı

ABONE OL
18:41 | 26 Ekim 2021 18:41
Ağrı’da Denetim Seferberliği başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da gıda güvenilirliğinin sağlanması, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hassasiyetle yürütülüyor.

Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını artırmak amacıyla 25-28 Ekim 2021 tarihlerinde Tarım ve Orman Bakanlığı talimatıyla 81 İl ve ilçede eş zamanlı olarak Denetim Seferberliği başlatıldı. Denetim seferberliği kapsamında, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görev yapan kontrol görevlileri eşliğinde, İl merkezi olmak üzere ve 7 İlçede faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetimler yapılmaya devam ediliyor.

Ağrı merkezinde gerçekleştirilen denetimlere katılan ve denetimler ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN; “Bu yıl Bakanlığımız gıda işletmelerinde yapılan rutin denetimlerine ilaveten 25-28 Ekim 2021 tarihleri arasında denetim seferberliği başlatmıştır. Amacımız tüm denetim mekanizmasını aynı anda harekete geçirerek kamuoyunda farkındalık oluşturmak, daha etkin ve verimli bir denetim yapmak dolayısıyla tüketicilerimizin kaliteli ve güvenilir gıda tüketmeleri sağlamaktır. Tüketici sağlığı için gıda işletmelerinde Denetim Seferberliği kapsamında çıkmış olduğumuz yolda tüm gıda, üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinin denetimini 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerçekleştiriyoruz. 5996 sayılı Kanun gereğince gıda işletmecisi; ürettiği, işlediği, dağıttığı, depoladığı, satışa ve tüketime sunduğu tüm gıdalarda gıda mevzuatına uygunluğu sağlamak zorundadır. Gıdaların güvenilir olmasında en büyük sorumluluk birincil üretimden başlamak üzere gıdayı üreten, satan, toplu tüketim ile ilgili faaliyet gösteren işletmelerindir. Dolayısıyla bu işletmelerin sahipleri veya tüzel kişiliğin yasal temsilcilerine önemli görevler düşmektedir.  Yapılan resmi kontroller sırasında, işyerinin insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturan uygunsuzluklarının tespiti durumunda idari para cezası uygulanmaktadır. İşyerinin insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturmayan uygunsuzluklarının tespiti durumunda ise eksikliklerini gidermesi için İl Müdürlüğümüzce süre verilmekte, süre sonunda tekrar resmi kontrole tabi tutularak eksikliklerini gidermeyen işletmeler hakkında da idari para cezası uygulanmaktadır. Denetimler hassasiyetle gerçekleştirilmekte olup, seferberlik kapsamında denetime çıkan İl ve İlçe Müdürlükleri gıda kontrol görevlisi personelimize kolaylıklar diliyorum.” dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.