DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2073557-2,30%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Dağı Turizme ve Dağ Sporlarına Açılacak

Ağrı Dağı Turizme ve Dağ Sporlarına Açılacak

ABONE OL
14:48 | 12 Aralık 2019 14:48
Ağrı Dağı Turizme ve Dağ Sporlarına Açılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Dağının alt yapı yatırımları gerçekleştirilip en kısa zamanda turizme ve kış sporlarına açılacak

11 Aralık ”Uluslararası Dağlar Günü” Ağrı Belediye Başkanı  Savcı Sayan ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar’ın katıldığı  Ağrı Dağı Paneli ile ilimizde kutlandı.

TDF Başkanı Prof.Dr. Başar, Başkan Sayan’ı Ağrı Dağı Projeleri ile ilgili kutlarken;Ağrı Dağının en kısa zamanda alt yapı yatırımlarının tamamlanarak, turizme, tırmanışa ve dağ sporlarına açılmalı dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 11 Aralık günü “Uluslararası Dağlar Günü” olarak ilan edilmiştir. Dağlar günü, 2003 yılından beri dağların yaşam için önemi hakkında farkındalık uyandırmak, dağların gelişimindeki fırsatlar ve kısıtları vurgulamak, dünya genelindeki kırsal nüfus ile çevreye pozitif etkiler sağlayacak ortaklıklar kurmak için düzenli olarak kutlanmaktadır.

Bu kapsamda Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak bu yıl Ağrı Dağı’nın yeniden tırmanışa açılabilmesi hususunda farkındalık yaratmak ve kamuoyunun dikkatini bu yöne çekmek amacıyla, Uluslararası Dağlar Gününü, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Ağrı Valiliğinin katkıları ve Türkiye Dağcılık Federasyonu organizasyonuyla “Ağrı’da Ağrı Dağı’nı Konuşuyoruz” temalı panel düzenlemiştir. Panele Ağrı Belediye Başkanı Sayın Savcı Sayan ile çok sayıda kurum müdürü, akademisyen, dağcı ve öğrenciler katılmıştır.

TDF Başkanı Sayın Prof. Dr. Ersan BAŞAR’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya “Ağrı Dağı’nın Coğrafyası ve İnanç Turizmi Açısından Önemi”; Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Öner Demirel, “Sürdürülebilir Dağ Yönetimi ve Koruma Boyutu”; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Kerem Karabulut “ Ağrı Dağının Ekonomik Yansımaları ve Sayın Başar’ın “Ağrı Dağında Dağcılık” adlı bildirileri sunulmuştur.

Yapılan panelin sonuç bildirgesinde ise Ağrı Dağı’nın en kısa sürede tırmanışa açılması, alt yapı yatırımlarının gerçekleştirilerek bölgede dağcılık sporu paralelinde turizm alternatiflerinin geliştirilmesi ve bütünleştirici planlamaların yapılması, 2020 yılında Ağrı Belediyesi himayesinde Ağrı Dağı’nda bir festivalin organize edilmesi hususları ön plana çıkmıştır. Ayrıca, Ağrı Dağı tırmanışa açılması ile rehberlik, dağ sigortası, dağ lojistiği ile arama ve kurtarma konseptlerini içeren profesyonel bir yapının oluşturulması gerekliliği vurgulanmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.