DOLAR 32,5983 0.37%
EURO 34,7986 0.17%
ALTIN 2.493,880,39
BITCOIN 21088075,45%
Ağrı
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Cumhuriyetin ilanının 98’inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Ağrı’da Cumhuriyetin ilanının 98’inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı

ABONE OL
14:22 | 29 Ekim 2021 14:22
Ağrı’da Cumhuriyetin ilanının 98’inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetin ilanının 98’inci yıl dönümü Ağrı Kültür Kongre Merkezinde düzenlenen programla kutlandı.

Tarihi zaferlerle dolu aziz milletin ve şanlı ordunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde elde ettiği zaferler neticesinde bağımsız ve onurlu yaşamanın ve geleceğe güvenle bakabilmenin teminatı; azmi, kararlılığı ve mücadelesiyle kendi hikâyesini kendi yazan milletin en değerli varlığı olan Cumhuriyetin ilanının 98’inci yıl dönümü Ağrı’da düzenlenen programla coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin ilanının yıl dönümü Kültür Kongre Merkezinde düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilettiği mesajın okunmasıyla devam eden programda konuşan Vali Varol: “Bugün mazisi şanla dolu yüce milletimizin, varını yoğunu ortaya koyup bir kurtuluş mücadelesi vererek yeniden güçlü bir devlet olma azmini gösterip modern cumhuriyeti kurmasının 98. yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün, milletimizin zor şartlarda bir araya gelerek nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut aşılayan, attığımız her adımda ders almamız gereken bir kahramanlık destanının gururunu yaşıyoruz.29 Ekim, bağımsız ve onurlu yaşama azmimizi tazelemenin ve el ele vererek geleceğe güvenle bakabilmenin bayramıdır. Cumhuriyet, Aziz Milletimizin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en önemli atılımlardan bir tanesidir.

Cumhuriyetimizin kuruluş süreci gerek dünya tarihinin gerekse ulusal tarihimizin kaydettiği büyük ve şanlı mücadelelere sahne olmuştur. Bu mücadelelerde Milletimiz, en ağır koşullarda bile yasamasının yalnızca hür ve bağımsız Türk Devleti ile mümkün olacağına olan inancını ortaya koymuş ve yıllarca süren savaşlarla yıpranmış bir toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizi mümkün kılmıştır. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, kanılanıyla bu topraklar bize vatan yapan ve yaşadığımız bu günler de dahil olmak üzere bizlere canlarıyla, kanlarıyla hizmet eden aziz şehitlerimizi ve değerli gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından program günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, Milli Mücadele ve Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisi ile devam etti. Daha sonra Cumhuriyetin emanetçisi, aydınlık yarınlarımız olan öğrenciler tarafından sergilenen tiyatro oyunu, ront gösterisi izleyicilere sunuldu.

Program; Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Erkekler 10 bin metre, Kadınlar 5 bin metre Cumhuriyet koşusunda dereceye giren sporculara ödül takdiminin ardından sona erdi.

Programa Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un yanı sıra 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Faruk Kaya, Vali Yardımcıları, Ağrı İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, Ağrı İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gazilerimiz, Şehit ailelerimiz, askeri erkan, basın mensupları ve vatandaşlarımız katıldı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.