DOLAR 32,3258 0.23%
EURO 35,0801 -0.15%
ALTIN 2.282,000,21
BITCOIN 22887881,74%
Ağrı

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı’da, Çorak Bir Bahçenin Muhteşem Meyve Bahçesine Dönüşüm Başarısı!

Ağrı’da, Çorak Bir Bahçenin Muhteşem Meyve Bahçesine Dönüşüm Başarısı!

ABONE OL
12:34 | 11 Temmuz 2020 12:34
Ağrı’da, Çorak Bir Bahçenin Muhteşem Meyve Bahçesine Dönüşüm Başarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’nın verimli toprakları, onu işleyen dilinden anlayanları ödüllendiriyor, kimse demesin ki burada meyve ağacı yetişmez, topraklarımız verimsiz, iklimi soğuk, işte sizlere  emeklerinin karşılığında toprak anamızın ödüllendirdiği bir doğa dostumuzun başarısı.

Bugün güzel memleketimin güzel mahallerinden biri olan Sıtkiye’yi  gezerken dikkatimi meyve ağaçlarıyla süslü bir bahçe çekti . Merakıma yenik düşüp ev sahibi ile konuştum. Bahçenin sahibi Ağrı Şeker Fabrikasından Emekli  Yolugüzel köyü (Bosik)li   Resul Telhan idi. 2000’li yıllarda emekli olan Resul Bey, boş zamanlarını değerlendirmek için bahçenin işleri ile uğraştığını söyledi.

Telhan, NİHAT başkanım; bu bahçe  2000’li yılların başında çorak ve kötü durumdaydı, ilk olarak bahçenin toprağını değiştim, daha sonra bu konuda uzman olan kişilerden bilgi aldım, sonra her şey bir ağaç ile başladı.Şimdi onlarca meyve ağacı olan bir alana sahip oldum. dediğinde kendisininden bahçesinde hangi ağaçlar olduğunu öğrenmek ve görmek  istediğimi söyledim, aldığım cevaplar ve  gördüklerim  beni çok mutlu etti.

Bahçesinde Golden Elma, Amasya Elması, Can Erik, Papaz Eriği, Vişne, Bursa Şeftalisi, Iğdır
Kayısısı, Dut, İğde ve Böğürtlen bulunmaktaydı. Bahçede sadece meyve ağaçları yoktu ek olarak
farklı yörelere ait süs ve bitki ağaçları bulunmaktaydı. Sadece ağaçları seven bir yapıya sahip
değildi Resul Telhan, bahçesinde Hint Horozu, Hint Tavuğu, ördek, kaz vb çeşitli kümes hayvanları
bulunmaktaydı.

Bahçe sahibi Resul Telhan, son olarak bize Ağrı insanına şöyle seslenmek istiyorum dedi; Ağrı soğuk diye meyve ağacı dikmemek olmaz, ben defalarca diktim olmadı, sonra uzmanlardan destek aldım her
şey çok güzel oldu,isteyerek, severek yaparsanız  toprak ana size emeğinizin karşılığını vermekten çekinmiyor diyerek son sözlerini  Martin Luther King’in bir sözü ile tamamladı. “ Her İnsan Meyvesi
İle Tanınır”.

ÖZEL HABER

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.