DOLAR 32,5837 0.02%
EURO 34,9372 0.09%
ALTIN 2.429,610,00
BITCOIN 2170204-0,43%
Ağrı
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı’da Çiftçi Eğitimleri Devam Ediyor

Ağrı’da Çiftçi Eğitimleri Devam Ediyor

ABONE OL
21:39 | 20 Şubat 2020 21:39
Ağrı’da Çiftçi Eğitimleri Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından, İl, İlçe ve köylerde,  Doğru Ürünlerin Seçimi Ve Yem Bitkisi Yetiştiriciliği Konulu Eğitim verildi.İl Müdürlüğünün konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada;

İlimiz Çiftçilerine Tarımın Bölgemiz İçin Önemi, Bölgemiz İçin Yetiştirilecek Doğru Ürünlerin Seçimi Ve Yem Bitkisi Yetiştiriciliği Konulu Eğitim Yapıldı

İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan eğitim programı kapsamında Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü İl, İlçe ve köylerde yaptığı eğitim çalışmalarına devam ediyor.
İlimiz çiftçilerine yapılan eğitimlerde tarımın ülkemiz ve bölgemiz açısından önemi, toprak hazırlığı, tarım alet ve makinaları, münavebe, ekim ve hasatta dikkat edilmesi gerekenler, gübreleme, yabancı ot zararları ve hastalıklarla mücadele, sulama sistemleri, çayır-mera bitkileri, erozyonun önlenmesi, tarımsal desteklemeler, sertifikalı tohum kullanmanın önemi, iyi tarım ve organik tarım konuları hakkında çiftçilerimize eğitim verildi.
Eğitim Baloluk, Kumlugeçit, Bölükbaşı, Taştekne Köylerinde gerçekleştirildi. Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen eğitime çiftçilerin de ilgisinden dolayı verimli bir ortam oluştu.
İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan çiftçi eğitim programları devam etmektedir. İfadelerine yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.