DOLAR 32,5180 -0.08%
EURO 34,9340 0.22%
ALTIN 2.431,860,37
BITCOIN 2078673-4,09%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da  bir babanın seslenişi!

Ağrı’da bir babanın seslenişi!

ABONE OL
12:00 | 05 Şubat 2019 12:00
Ağrı’da  bir babanın seslenişi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören 10 çocuk babası Mehmet Sıddık Varol, yaşama tutunabilmek için uygun donörlerden destek istiyor
AĞRI (AA) – Ağrı’nan Patnos ilçesinde karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören Mehmet Sıddık Varol, karaciğer nakli bekliyor.

Patnos ilçesi Seladdini Eyyubi Mahallesinde ikamet eden 10 çocuk babası Mehmet Sıddık Varol (62), karaciğer nakli yapılması için uygun donör bekleyişini sürdürüyor.

Varol, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine uygun donör olabilecek insanlardan destek istedi.

Hayırseverlerden çocuklarının babasız büyümesine izin vermemelerini isteyen Varol, “Hastalığım karaciğer yetmezliğidir. Bunun tek tedavisi nakildir. Karaciğer naklinde canlı donörden bir parça alınıp bana nakledilecek. Karaciğer kendini yenileyen bir organdır, nakil verenin bir hafta içinde karaciğeri yenileniyor ve hiçbir şey olmamış gibi hayatını devam ettirebiliyor.” diye konuştu.

Kocasının 6 yıldır tedavi gördüğünü anlatan Fayime Varol ise eşinin son bir yıldır yatağa mahkum olduğunu anlattı.

Fayime Varol, şunları kaydetti:

“Artık son aşama olarak acilen karaciğer nakli yapmamız gerekiyor. Ben ve 10 çocuğumdan alınan parçalar uyum sağlamadı. Yaklaşık 6 senedir sırasıyla Ağrı, Van, Erzurum, Malatya gibi bölge hastanelerinin olduğu illere de tedavi için gittik. Fakat uygun nakil yapabilecek herhangi birini bulamadık ve nakil için sıra beklemeye başladık. Türkiye’de donör olabilecek vicdanlı insanlar varsa lütfen bizimle irtibata geçsin. Çocuklarım babasız büyümesin.”

Karaciğer yetmezliğinin diğer organlara da zarar veren bir hastalık olduğunu anlatan Varol, bu nedenle 2015 yılında eşinin sağ böbreğinin alındığını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.