DOLAR 32,5235 -0.08%
EURO 34,7903 -0.23%
ALTIN 2.418,86-0,45
BITCOIN 21655010,57%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Valisi Varol’un19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Ağrı Valisi Varol’un19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

ABONE OL
12:17 | 19 Mayıs 2021 12:17
Ağrı Valisi Varol’un19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Vali Dr. Osman Varol, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır. Bu ilk adımda yakılan “İstiklal Meşalesi” Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.

İstiklal Savaşı’mızı zafere taşıyan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün de devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmemiz için bize ilham ve güç vermektedir. Bağımsızlık mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere ilham ve güç veren bu önemli günü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir.

Şundan eminiz ki bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, bilgi çağının gereksinimlerini üzerinde taşıyan, Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan, Türkiye’nin uygarlık yolunda durmadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi ve teminatı olan gençlerimizin elinde olacak; gençlerimiz ise emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Ağrılı hemşerilerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.