DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20871622,93%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Valisi Varol’dan Göç İdaresi Başkanlığı’nın Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Ağrı Valisi Varol’dan Göç İdaresi Başkanlığı’nın Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

ABONE OL
23:16 | 11 Nisan 2022 23:16
Ağrı Valisi Varol’dan Göç İdaresi Başkanlığı’nın Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Göç İdaresi Bakanlığının kuruluşunun 9. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Ağrı Valisi Dr. Varol’un mesajında, “Göç insanlık tarihiyle yaşıttır. İnsanların büyük bir bölümü öteden beri doğum büyüdükleri topraklarda yaşamalarını sürdürürken dikkate değer bir bölümü ise gönüllü ya da zorunlu olarak, tek tek veya gruplar halinde doğup büyüdükleri toprakları terk etmekte ve gittikleri yerlerde hayatlarını geçici ya da kalıcı olarak yeniden kurtarmaktadırlar. Savaş, doğal afet, kıtlık, açlık, fakirlik, yüksek suç oranları, güven ve istikrardan yoksunluk, baskı ve zulüm gibi olumsuz koşulların yanı sıra barış, esneklik, refah, güven ve istikrar ile iş, sağlık ve imkanlarına yönelik arayışlar insanları göç etmeye sevk eden temel nedenlerdir.

Geçmişten günümüze süreklilik arz eden ve tüm dünyada gözlemlenen bir olgu olan nüfus hareketleri özellikle son 50 yılda büyük bir artış göstermiştir. Birleşmiş Milletler raporlarına göre 2020 yılında dünya üzerinde 281 milyon bulunduğu tahmin edilmektedir. Bu sayı, dünya nüfusunun %3,6’sına tekabül etmekte ve dünyadaki her 30 insandan birinin göçmen sayısından 128 milyon daha fazla, 1970’teki göçmen sayısının ise neredeyse 3 katı olduğu görülmektedir.

Coğrafi ve stratejik konumundan dolayı tarihi boyunca kitlesel sığınma hareketleri de dahil olmak üzere yoğun göç hareketleri sonucunda milyonlarca göçmene ev sahipliği yapan ülkemiz, dünyada son 50 yılda artan nüfus hareketliliğinden etkilendiği gibi 2011 yılından beri tarihinin en büyük göç dalgasıyla karşı karşıyadır. Bunun temel sebebi söz konusu tarihten itibaren başta Suriye olmak üzere Türkiye’nin doğu ve güneyindeki ülkelerde savaş, çatışma, güvensizlik ve istikrarsızlıkların yoğunlaşmış olmasıdır. Dahası, geçmişte göçmenler tarafından çoğunlukla bir geçiş güzergahı ve transit ülke olarak görülen Türkiye, bu dönemde, artan ekonomik ve bölgesel gücü nedeniyle göçmenlerin yerleşmek istedikleri bir hedef ülke haline gelmiştir.

Bu vesileyle ülkemizde yaşanan bu denli yoğun göç hareketliliğini büyük bir fedakarlıkla ve başarıyla yöneten Göç İdaresi Başkanlığının tüm  çalışanlarına teşekkür ediyorum.” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.