DOLAR 32,5154 -0.09%
EURO 34,9400 0.27%
ALTIN 2.439,990,71
BITCOIN 2057546-2,89%
Ağrı
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Valisi Varol, Kerbela Şehitlerini Anma Programına Katıldı

Ağrı Valisi Varol, Kerbela Şehitlerini Anma Programına Katıldı

ABONE OL
13:58 | 18 Ağustos 2021 13:58
Ağrı Valisi Varol, Kerbela Şehitlerini Anma Programına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Ağrı Valisi Dr. Osman Varol,  Taşlıçay’da bulunan Ehlibeyt Yeşil Camii’nde düzenlenen Kerbela Şehitlerini Anma Programına Katıldı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yakınının Kerbela’da şehit edilişinin yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Valimiz Dr. Osman Varol’un katılımlarıyla, Taşlıçay’da bulunan Ehlibeyt Yeşil Camii’nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen vatandaşlarımız Hazreti Hüseyin ve beraberinde şehit edilenleri dualar ile andı.

Yaptığı konuşmada, Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edildiği Muharrem Ayı’nın İslam tarihindeki önemine işaret eden Vali Varol: “Tüm İslam aleminin, alemlerin nuru olan Peygamber Efendimizin Ehl-i Beyt’in ve aşıklarının derinden hissettiği matemi sizlerle paylaşarak hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Kerbela olayı, o gün yaşananlar çok önemli dersler çıkaracağımız; yaşam tarzımız belirleyeceğimiz oldukça önemli bir hadisedir. İnsanın dünyevi hırsını dizginlemesi gerektiğini, her zaman doğrunun ve adaletin yanında olması gerektiğini, gerektiğinde doğruluk ve adalet için canını ortaya koyması gerektiğini Peygamber Efendimizin kıymetlisi torunu Hazreti Hüseyin’den öğreniyoruz. Birkaç gün önce yaşadığı elzem olayı unutan fani insan, bin dört yüz sene önce olan bu hadisenin acısını dün yaşanmış gibi derinden hissetmektedir. Bugün doğruluğun sembolü olan Hazreti Hüseyin ve yarenleri haklının ve adaletin yanında olmamız gerektiğini; Hakk’ın, adaletin ve doğrunun yanında yer alanın her zaman kazanacağını ve insanlığın hafızasına kazınacağını bizlere öğretmiştir.” dedi.

Valimiz Dr. Osman Varol’un yanı sıra Taşlıçay Kaymakamı Murtaza Ersöz, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, AK Parti Ağrı İl Başkanı Halil Özyolcu ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlarımızın katıldığı anma programı, edilen duaların ardından sona erdi

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.