DOLAR 32,5987 0.33%
EURO 34,7794 0.08%
ALTIN 2.500,110,65
BITCOIN 20928741,52%
Ağrı
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un Samimi Davetine Gölge Düşürenler

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un Samimi Davetine Gölge Düşürenler

ABONE OL
13:49 | 01 Temmuz 2020 13:49
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un Samimi Davetine Gölge Düşürenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol tarafından Ağrı’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile çalışmaları hakkında bilgi alma ve tanışmak için verilen kahvaltı davetinde yaşananları kaleme aldı.

AĞRI- Yaklaşık iki haftadır görevde olan Valimiz Dr. Osman Varol, kamu kurumlarından ve kendisini ziyaret eden Ağrılılardan edindiği izlenimleri, kafasındaki düşünceleri biz basın mensupları ile bir kahvaltı programında paylaştı. Bende size kahvaltı programı ile ilgili izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Ağrının çiçeği burnunda Valisi Osman Varol giden valimize “abim” diyerek hitap etmesi çok hoşuma gitti. Bir vali bir önceki valiyi genelde bu kadar övgü dolu sözlerle anmaz kendisine sadece teşekkür etmekle yetinirdi.

Bana güven veren valimiz salondakilerden de tam not aldı. Ancak bazı konularda kendisine hatırlatmalar yapmakta fayda var. Sayın valim, size kahvaltı öncesi de söylediğim gibi Ağrıda cemiyet veya basın örgütü sayısı bir değildir. Hiç kimseye bizim bir üstümüz gibi değer verilmemelidir. Basın müdürü maalesef kendi kişisel ilişkilerini sizin kahvaltı programınıza alet etti. Bir başkası ile olan farklı ilişkileri dolayısı ile sizi yanlış bilgilendiriyor.

Ağrı’da Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti, Ağrı Basın Birliği, Doğubayazıt Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti,Tutak Gazeteciler Cemiyeti, Patnos Gazeteciler Cemiyeti,Taşlıçay Gazeteciler Cemiyeti gibi çok farklı yapılanmalar var, bu farklı yapılanmalar, farklı renklerdir…Bu farklı renklerden Tutak Gazeteciler Cemiyeti ve Patnos Gazeteciler Cemiyetine giden davet daha sonra gerekçe gösterilmeden iptal ediliyor, bu ayrımcılık niye? Bu konuya hassasiyetle yaklaşmanızı ümit ediyoruz…İkinci husus ise kahvaltı programında bazı derneklerimize gazeteci kotası konulması ama bazı derneklerde ise gazeteci olmayanların bile davet edilmesi…Sizden ricam şunu basın müdüründen isteyin ve tek tek kontrol edin. Kahvaltı programınıza gelen kişilerin basın kuruluşlarını ve web sitelerini, yaptıkları haberleri bağımsız biri inceleyip raporlasın. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Ayrıca beni çok rahatsız eden, sadece beni değil davete katılan diğer meslektaşlarımı da bir konu var ki; Özel kalem protokol Müdürünüz Orkun Bey’in tutumu…Orkun Bey’in davete katılanlarla olan diyalogları son derece rahatsız ediciydi…Ben yıllarını gazeteciliğe vermiş,Türkiye genelinde onlarca temsilciliği olan OGC Genel Başkanlığımın yanı sıra, Küresel Gazeteciler Konseyi Ağrı İl Temsilciliği ve Hürses Yayın Gurubu imtiyaz sahibi olan bir gazeteci olarak, Orkun Bey’in kabalığı, cavuş ahbap ilişkisi olanlara gösterdiği ilgi,diğer arkadaşları yok sayma, tepeden bakma  gibi  bir kaba bir davranışla bugüne kadar karşılaşmadım, alçak dağları Orkun bey yaratmadı bunu öğrensin kafi bence…

Biz sizi sevdik ve size inanıyoruz sayın valim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilkeleri doğrultusunda bu kadim kente yapacağınız hizmetlerden hiçbir şüphemiz yok. Sizin güzel çalışmalarınızı haberleştirmek ve duyurmakta bizim işimiz.

Ağrı sizi çok erken sevdi ve sonuna kadarda destekleyecektir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.