DOLAR 32,5906 0.35%
EURO 34,8298 0.26%
ALTIN 2.495,680,47
BITCOIN 21047925,30%
Ağrı
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

ABONE OL
20:26 | 28 Ekim 2020 20:26
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi  Dr. Osman Varol, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı, Vali Varol mesajında şu ifadelerine yer verdi:

Cumhuriyet, şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, düşmana karşı vermiş olduğu destansı ve onurlu mücadelesinin, milletimizin azim ve kararlılığı ile vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser, sahip olduğu vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecan ve şevkle mücadele eden bir milletin bugünkü nesillere en değerli armağanıdır.

İstiklal Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı “Kurtuluş ve İstiklal” ateşi ile başlayan Milli Mücadelemiz, Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk Milleti’nin ve Devleti’nin varlığı bütün dünyada kabul görerek ebedileşmiştir. Irk, din, dil ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının özgürlüğü ve eşitliği temeline dayanan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, güçlü ve modern bir Türkiye ideali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir. Her alanda sahip olduğumuz kazanımları daha ileriye götürmek ve ülkemizi dünyada söz sahibi bir ülke konumuna getirmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ En Büyük Eserim “ dediği Cumhuriyet ve onun temel prensipleri etrafında toplanarak, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ve çalışma ile mümkün olacaktır.

Vatan, bayrak ve mukaddesatı uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve her türlü zorluğa göğüs geren Milletimizin kahraman evlatları Malazgirt’ten Çanakkale’ye tarihinin her döneminde asil ve kararlı duruşuyla insanlığa barış, huzur, güven ve umut olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak üzere, bizlere emanet etmişler, miras bırakmışlardır. “Birinci vazifemiz” budur.

Gönülleri kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.  Birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep muhafaza edeceğiz. Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan kılarak bizlere böylesine güzel bir ülke armağan eden tüm aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutluyorum. Dedi..

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.