DOLAR 32,3791 0.18%
EURO 34,9922 -0.26%
ALTIN 2.324,060,21
BITCOIN 2262631-0,96%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

ABONE OL
17:39 | 31 Mart 2021 17:39
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI-Vali Dr. Osman Varol, kentte görev yürüten basın mensupları ile, Ağrı Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Doğru haberi hızlı ve etkin biçimde vatandaşlara ulaştıran, olmazsa olmaz bir mesleği  icra eden ajans temsilcileri, yerel gazete temsilcileri, web site imtiyaz sahipleri ile bir araya gelen Vali Varol, Ağrı’nın görünen yüzü basının, ilin tanıtılması hususunda büyük önem arz ettiğine vurgu yaptı.

Toplantıda Ağrı Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ela Yıldırım tarafından yapılan sunum ile “Potansiyelini Keşfet Ağrı” sloganıyla, Valiliğin koordinesinde; tarım ve hayvancılık, gençlik ve spor, eğitim öğretim, kadın ve istihdam, kültür ve turizm alanlarında yürütülen projelerin detayları basın mensupları ile paylaşıldı. Sunumun ardından Vali Varol, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yürütülen Projeler ve Detayları

SOSYAL YAŞAM VE İSTİHDAM PROJELERİ

1. TEKSTİLKENT

Ağrı Merkez Suçatağı Mevkii’nde İl Özel İdaresi imkanlarıyla 2018 Haziran ayında ilk etap temeli atılan Tekstilkent Projesi’nin 1,2 ve 3. etabı tamamlamış olup 4. etap (43.880 m²lik atölye binası) çalışmaları devam etmektedir. Mevcut istihdamın 1449 kişi olduğu Tekstilkent’te 4. etabın tamamlanmasıyla hedeflenen istihdam sayısı 10.000 kişidir. Tekstilkent’te çalışacak olan vatandaşlarımız için İş-Kur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 156 kişiye eğitim verilmiştir.

2. AYAKKABICILAR SİTESİ

İlimizde 5.000 kişiye istihdam sağlayacak olan proje; mülkiyeti Özel İdareye ait olan 117.836,98 m² arazi üzerine her biri 6 bloktan oluşan 2 etap olarak tasarlanmıştır. İl Özel İdaresi kaynakları ile yapılan Ayakkabıcılar Sitesinin temeli 2020 Haziran ayında atılmış olup ilk etabın inşaatı tamamlanmıştır. Ayakkabıcılar Sitesinde çalışacak olan ustaları yetiştirmek amacıyla ‘Ayakkabı Saraciye Teknolojisi Kursu’ açılmış olup 464 kişiye eğitim verilmektedir. Firmaların tesisler içerisindeki hazırlıklarını tamamlamalarının ardından önümüzdeki aylarda üretime başlanacaktır.

3. FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ ve TERMAL TESİSLER

İlimiz Ağrı-Van karayolu üzerinde bulunan Yoluyazı köyünde İl Özel İdaresi tarafından toplam 379.131,63 m²lik alanda yapımı devam eden 3 kat olarak planlanan 50 odalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Günübirlik Termal Tesis inşaatı Mayıs ayında tamamlanacaktır. Günübirlik Termal Tesis Projesi kapsamında 3.560 m² alanda olimpik yüzme havuzu, aquapark, atlama havuzu, termal yüzme havuzu ve çocuk yüzme havuzları inşa edilmektedir.

4.KADIN KOOPERATİFLERİ PROJESİ

İlimizde kooperatifleşme yoluyla bir araya gelmek isteyen üretimleriyle hem ilimiz ekonomisine hem de ev ekonomilerine katkı sağlamak isteyen girişimci kadınlarımız desteklenmektedir. Şu ana kadar 2 farklı kadın kooperatifi desteklenmiş olup yer tahsisi yapılmış, tefrişat yardımı devam etmektedir.

Nuh’un Kenti Kadın Kooperatifi

İlimiz TRT Parkta bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan binanın tadilat ve tefrişi İl Özel İdaresi bütçesinden gerçekleştirilmiş ve Nuh’un Kenti Kadın Kooperatifinin kullanımına verilmiştir.
Kadınlarımız yöresel kete ve erişte, yöresel turşu, kuşburnu marmelattı, yöresel otlardan oluşan üretim ağlarını ilerleyen zamanlarda arttırarak markalaşma adımlarını atacaklardır.

Ağrı Anadolu Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Serhat Gençlik Merkezi bahçesindeki binanın tadilatının tamamlanmasıyla Ağrı Anadolu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kullanımına verilecek olan alanda kooperatifimiz; ilimizi yansıtan hediyelik eşya, doğal kil sabunu, yöresel motiflerin olduğu el işlemeleri alanlarında üretim yaparak markalaşmayı hedeflemektedir.

Programda Vali Dr. Osman Varol’a, Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür V. Hamza Açık, kurum müdürleri eşlik etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.