DOLAR 32,6001 0.38%
EURO 34,8243 0.24%
ALTIN 2.495,770,47
BITCOIN 21076745,08%
Ağrı
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Esintileri Sergisi’ne Katıldı

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Esintileri Sergisi’ne Katıldı

ABONE OL
14:01 | 22 Ekim 2021 14:01
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Esintileri Sergisi’ne Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, İshak Paşa Sarayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen IC İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer’in Ağrı Esintileri Sergisi’nin Açılış Programı’na katıldı.

 

Ağrı Esintileri Sergisi’nin Açılış Programı’nda konuşan Vali Dr.Varol: “Ecdadımızın bu topraklara nakşettiği bu harika eserin çatısı altında, İshak Paşa Sarayı’nda böyle güzel bir etkinlikte beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu yıl Ağrı’mızın potansiyelini ortaya koyabilmek, bu güzide mekanın tanıtımını sağlamak ve ilimizi güzel vesilelerle gündeme getirebilmek amacıyla yaz ve bahar aylarını kapsayan İshak Paşa Sarayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında çeşitli faaliyetler gerçekleştirdik. Her platformda dile getirmeye gayret ettiğim gibi bugün de dile getirmek istiyorum;  Ağrı’mızın çok önemli potansiyelleri var. Bu şehir çok önemli değerlere sahip. Bizler bu potansiyellere ve değerlere inanarak hemşerilerimizin ayağa kalkmasına olanak tanımak ve şehrimizin enerjisini ortaya koyabilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bugün, Ağrılı olmamasına rağmen önce eğitimci kimliğiyle sonra ilimize birçok alanda çok büyük katkı sunan IC İbrahim Çeçen Vakfı vasıtasıyla uzun yıllardır Ağrı’da çeşitli alanlarda faaliyetler yürüten Meral Dinçer’in katkılarıyla düzenlenen Ağrı Esintileri Sergisi’nin açılışını gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

Konuşmalarının ardından, İshak Paşa Sarayı’nda düzenlenen serginin Ağrı’ya ve sanatseverlere hayırlı olması temennisiyle kurdele keserek açılışı gerçekleştiren Vali Varol, sergiyi gezerek eserleri büyük bir ilgi ile inceledi.

 

Eserleri hakkında Dr. Meral Dinçer’den bilgi alan Vali Varol, Ağrı Valiliği koordinesinde yaz boyunca düzenlenen ve devam eden kültür ve sanat etkinlikleri ile vatandaşlarımızın sanatla buluşturularak ilimizin kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtılmasının hedeflendiğini belirtti.

 

İshak Paşa Sarayı’nın ev sahipliğini yapacak olan Ağrı Esintileri Sergisi 22-23-24 Ekim tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Vali Dr. Varol sergideki eserleri incelemelerinin ardından, toprağı sanata dönüştüren ve bunu yaparken de Ağrı’nın değerlerini somutlaştıran Dr. Meral Dinçer’i tebrik ederek plaket takdiminde bulundu.

 

Sergi açılışının ardından, Vali Varol, yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin oryantasyonuna katkıda bulunmak amacıyla faaliyet yürüten AİÇÜ Dış İlişkiler Kulübü üyesi Nijeryalı, Malezyalı ve Endonezyalı öğrenciler ile sohbet etti.  Ağrı Esintileri Sergisi’nin Açılış Programı’nda bir araya geldiği ilkokul öğrencileriyle de yakından ilgilendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.