DOLAR 32,5841 0.13%
EURO 35,0568 0.48%
ALTIN 2.426,600,16
BITCOIN 2090496-3,95%
Ağrı
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı Valiliği ile AİÇÜ arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” İmzalandı

Ağrı Valiliği ile AİÇÜ arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” İmzalandı

ABONE OL
17:22 | 05 Mart 2021 17:22
Ağrı Valiliği ile AİÇÜ arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” İmzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI Valiliği ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Toplumumuzda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla, 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda Ağrı Valiliği ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi arasında “Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Afetlerin ülkemizin gerçeği olduğunu vurgulayarak imzalanan protokolün afetlere hazırlıklı olmak noktasında önemini belirtip ilimize hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Varol: “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları ile 2021Aafet Eğitim Yılı ilan edildi. Bu kapsamda yılın başından beri afet eğitimini toplumumuzun tamamına yaymak için tüm kurumlarımızın işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. Bu işbirliğinde Üniversitemiz bizim önemli paylaştığınızdan biri ve bundan sonra sürdüreceğimiz eğitim faaliyetleri noktasında protokol imzalamak üzere bir aradayız.” dedi.

İmzalanan protokol ile; eğitici, aydınlatıcı ve bilgilendirici faaliyetler koordine edilecek; afet farkındalığı, sivil savunma ve seferberlik hizmetleri gibi çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlenecek; eğitimler ve tanıtım faaliyetleri kapsamında kullanılacak her türlü yazılı, görsel, işitsel materyalin tasarım ve içeriğini hazırlanacak ve dijital ortamda paylaşılacak; afet risk azaltma konusunda farkındalık oluşturma amaçlı toplantılar düzenlenecek; afet farkındalığı kapsamında kamuoyuna yönelik yürütülen faaliyetlerin yaygınlaştırılması konusunda destek sağlanacaktır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.