DOLAR 32,5619 -0.02%
EURO 34,9521 0.1%
ALTIN 2.429,43-0,02
BITCOIN 2166758-0,53%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı İl Tarım Orman Müdürlüğü Tarafından ”Üreme Verimliliği Projesi” İle İlgili Toplantı  Gerçekleştirildi

Ağrı İl Tarım Orman Müdürlüğü Tarafından ”Üreme Verimliliği Projesi” İle İlgili Toplantı Gerçekleştirildi

ABONE OL
12:03 | 27 Haziran 2019 12:03
Ağrı İl Tarım Orman Müdürlüğü Tarafından ”Üreme Verimliliği Projesi” İle İlgili Toplantı  Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Hayvancılık Genel Müdürlüğünce ilimizde’’ Üreme Verimliliği Projesi, Etçi Irklar ve Melezlerinin Yaygınlaştırılması, Sürü Büyütme ve Yenileme Desteklemesi’’ kapsamında toplantı yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Faruk Tuncer, Daire Başkanı Emre GÜRÇAY, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN, Tarım ve Orman Bakanlığının konu ile ilgili uzman ekipleri, Şube Müdürleri, Sektör Temsilcileri, Serbest Veteriner Hekimler, Kamu Çalışanları, Muhtarlar ve Çiftçilerimiz katıldı.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN Tarım ve Orman Bakanlığı’’ Üreme Verimliliği Projesi, Etçi Irklar ve Melezlerinin Yaygınlaştırılması, Sürü Büyütme ve Yenileme Desteklemesi’’ konularına değindi. Engin yaptığı açıklamalarda; İlimizin gerek mera varlığı gerekse hayvan varlığı açısından Ülke ve Bölgedeki önemine vurgu yaptı. Sadece 2018 yılı itibari ile 150 milyon TL destek verildiğini belirten ENGİN, Hayvancılık Genel Müdürlüğü ukdesinde yürütülen çalışmaların Ülkemiz hayvancılık politikasına yön vereceğini 2023 ve 2050 hedefleri doğrultusunda istenilen seviyeye ulaşmasında kolektif çalışmanın gerekli olduğunu söyledi. Ülkemiz hayvancılığının kanayan yarası durumuna gelen buzağı kayıplarının önüne geçmek için sektör temsilcileri, personelimiz ve çiftçilerimiz ile birlikte mücadele edeceklerine değinen ENGİN temenni edilen hedeflere ulaşmanın yolunun buzağı kayıplarının önlenmesi ve sürdürülebilir bir tarım politikası geliştirilmesi ile olacağını” söyledi.-AĞRI

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.