DOLAR 32,5266 -0.09%
EURO 34,9256 0.06%
ALTIN 2.432,140,10
BITCOIN 21820081,04%
Ağrı
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Sesleniyor!

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL
 Ağrı’da Anjiyo Ünitesi Kangrene Döndü

Aman Ağrı’da kimse kalp krizi geçirmesin! Van 4 saat mesafede, Erzurum 3 saat, oralara kadar giderken yolda, ya da geç müdahale edildiği için gittiğiniz hastanede Hakkı’ın rahmetine kavuşmanız, iyileşme olasılığınız dan kat be kat fazla.

Buradan Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya sesleniyorum, sayın bakanım bizler Türkiye’nin belki en ücra köşesinde yaşıyor olabiliriz ama bizler ve sevdiklerimiz de can taşıyoruz, bizlerin de insanca yaşama hakkımız var. Siz önce bir hekim sonrada vatandaşının sağlığından sorumlu bir bakan olarak bizlere söz vermiştiniz.

Anjiyo ünitesinin devreye gireceğini ve halen hastanemizde var olan eksiklerin giderileceğine dair bizlere verilmiş sözleriniz var…Neden bunlar seçim vaatleri olarak kalıyor? Bu klişeyi kıralım artık, bizler Ağrı halkı olarak sizlere inandık güvendik, hala da inancımız sabit ama yıllardır çektiğimiz sağlık sorunlarının artık acilen çözülmesini bekliyor, verilen sözler yerine getirilsin istiyoruz…

Sayın vekilimiz Ekrem Çelebi’nin, bakanlarımızı ziyaret haberlerini, sosyal medyada paylaştığı resimleri gördükçe yüreğimize su serpiliyor, seviniyoruz, tamam sorunlarımız çözülecek diyoruz ama maalesef hepsi göstermelik, netice yok.
Bakın bizler çok sabırlı bir milletiz ama artık sabrımız bitti, vatandaşlarımız yollarda ölüyor, bizde bu ülkenin insanıyız, bizde Ak Parti’nin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman yanında olmuş, desteklemiş ve olmaya devam eden sadık ve kadim bir halkıyız.

Neden bizlere verilen sözler yerine getirilmiyor? Neden bizlere değer verilmiyor?

Sayın vekilimiz  Ekrem Çelebi siz 2018 seçim vaatlerinizde,seçimlerden sonra 6 ay içerisinde Anjiyo ünitesinin devreye gireceği sözünü vermiştiniz 16 ay geçti üzerinde?…Sonrasında Anjiyo araç gereçlerinin Ağrı’ya geldiğini söylediniz.İyi de o araç gereçler depolarda çürüsün, kalp krizi geçiren vatandaşlar iki şehir arasında yollarda gezerken ölsün diye mi depolarla bekletiliyor?

Tüm Ağrı halkı gibi bende çok merak ediyorum, büyükşehirlerin ilçelerinde bile var olan Anjiyo üniteleri (kaldı ki onların nüfusu Ağrı’dan daha düşük)  neden Ağrı’da kurulamıyor, çok mu zor? Uzman hekim mi atanamıyor? Türkiye’de Ağrı’ya atanacak hekim mi yok? Neden ve niçinlerini merak ediyoruz…  Güçlü Devletimizin bu acil sorunumuzu çözeceğinden hiç şüphemiz yok ama neden, neden hala bir çözüm getirilemedi? Neden bizlerin yaşam hakkımız elimizden alınıyor? Ağrı halkının yaşam hakkı kimsenin umurunda değil mi?

Bakın sizlere yakın tarihlerde geçirdikleri kalp krizi sonrasında Ağrı’dan Erzurum’a, Van’a sevk edilen ve oralarda hayatlarını kaybeden değerli bir kaç vatandaşlarımızı hatırlatacağım, geçirdiği kalp krizi sonrasında Erzurum’a gönderilen değerli bir büyüğümüz İhsan Erim  Erzurum’da hayatını kaybetti,benim en yakın arkadaşım, dostum Metin Yılmaz 49 yaşındaydı kalp krizi sonucu hayatını kaybetti, şayet Ağrı’da bir Anjiyo ünitesi olsaydı belki bugün hala aramızda olur 5 çocuğu babasız kalmazdı. Benim öz be öz dayım, kalp krizi geçirdi ve Erzurum’da ameliyat olmak zorunda kaldı, tüm aile yollara düştük, tam bir sefillik..Kendi oğlum 2 yıl önce, 23 yaşında kalp krizi geçirdi Erzurum’da Anjiyo olmak zorunda kaldı, şükür rabbim bize onu bağışladı…

Verilecek daha çok isim var, bunlar bizim bildiklerimiz, ya bilmediklerimiz…Ateş düştüğü yeri yakıyor,inanın çok canımız yanıyor…İlla siyasetçilerimizin ya da yakınlarının başından mı böyle bir rahatsızlık geçmeli ki, o zaman bizim bu kangren olmuş sorunumuz çözülsün…

Sayın Sağlık Bakanım Fahrettin Koca! Siz bir hekim olarak çok daha iyi bilirsiniz, kalp krizi geçiren birine acil müdahalenin ne kadar önemli olduğunu, bırakın saatleri, dakikaların hayati önem taşıdığını.Lütfen bu kangren olmuş Anjiyo sorunumuzu acilen çözmenizi sizden tüm Ağrı halkı adına istirham ediyorum ve inanıyorum ki daha fazla Ağrı’lı hemşehrilerimizin iki şehir arasında hayatlarını kaybetmemesi için elinizi bizlere uzatacaksınız…Sağlıkla kalın

 

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.