DOLAR 32,5648 0.15%
EURO 34,8987 0.66%
ALTIN 2.430,04-0,10
BITCOIN 21734961,38%
Ağrı
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından AVM’lerde Gıda Denetimleri Yapıldı

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından AVM’lerde Gıda Denetimleri Yapıldı

ABONE OL
22:54 | 09 Temmuz 2020 22:54
Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından AVM’lerde Gıda Denetimleri Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI-Covid-19 Salgını Kapsamında İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri İle İl Emniyet Müdürlüğü Mensupları İle AVM’ lere Yönelik Denetim Yapıldı.

Covid-19 salgının görüldüğü andan bu yana salgının kamu düzeninde oluşmuş /oluşabilecek riski yönetme, salgının yayılım hızını kontrol altına tutma ve sosyal mesafeyi koruma amacıyla birçok tedbir kararı  Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından alınarak uygulamaya geçirildi.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenmiş olup bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi için gerekli tedbirler alınmaktadır.

Bu amaçla ilimiz sınırlarında bulunan alış veriş merkezlerinin faaliyetlerinde uymaları gereken kurallar ve almaları gereken önlemler belirlenerek gerekli denetimler yapılarak AVM yetkilileri bilgilendirildi.
Yapılan denetimler ile ilgili açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGNİN; “Covvid-19 tedbirleri kapsamda gıda kontrol görevlilerimiz ve emniyet müdürlüğü çalışanları ile koordineli denetimler gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerde alış veriş merkezlerinde bulunabilecek müşteri sayısı, temizlik ve hijyen kuralları, ortam havalandırılmasına ilişkin kurallar, çalışanlara yönelik önlemler denetlenerek genel temizlik hijyen kurallarına uyulması, alış veriş merkezleri çalışanlarının korunması, maske kullanılması konularında işletme yetkilileri bilgilendirildi” dedi.

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gıda işletmelerine yönelik denetim ve kontroller devam edecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.