DOLAR 32,3539 0.1%
EURO 35,4808 0.04%
ALTIN 2.322,630,17
BITCOIN 22954932,50%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından denetimler yapılıyor!

Ağrı İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından denetimler yapılıyor!

ABONE OL
15:26 | 02 Mart 2022 15:26
Ağrı İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından denetimler yapılıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, Hamur, Tutak ve Patnos İlçelerinde faaliyet gösteren gübre ve sertifikalı tohum satışı yapan bayilerinde denetimler gerçekleştirildi.

Bitkisel üretimdeki verim ve kalitenin artırılmasında en büyük etkenlerden biri olan gübrelemenin daha kaliteli ve ekonomik olarak yapılabilmesi için, Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından Hamur, Tutak ve Patnos İlçelerinde faaliyet gösteren gübre bayilerinde, yapılan denetimler sırasında yaygın olarak satışı yapılan gübrelerden numuneler alınarak analize gönderildi.

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kenan Engin, ”Artan nüfusun gelişen gıda talebi, ürün rekoltesini ve sınırlı tarımsal alanlardan daha fazla ve kaliteli ürün yetiştirmeyi zorunlu hale getirmiştir. O halde var olan topraklarımızı en iyi şekilde kullanırken doğru gübreyi ihtiyaç kadar kullanmamız önem arz etmektedir. ” ifadeleriyle doğru gübrelemenin altını çizerek, denetimlerin sıklıkla devam edeceğini de belirtti.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.