DOLAR 32,5619 -0.02%
EURO 34,9521 0.1%
ALTIN 2.429,43-0,02
BITCOIN 2166758-0,53%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı İHH, 17’nci iyilik tırını gönderdi!

Ağrı İHH, 17’nci iyilik tırını gönderdi!

ABONE OL
14:41 | 15 Nisan 2023 14:41
Ağrı İHH, 17’nci iyilik tırını gönderdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde ve dünyamızda büyük etkiler bırakan büyük deprem felaketinin olduğu andan itibaren AFAD Koordinasyonunda bölgeye arama kurtarma ekibi göndererek arama kurtarma çalışmalarına destek veren Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği, bir yandan da bölgede ihtiyaç duyulan acil insani yardım malzemelerini sevk etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ağrı İHH, 17’nci yardım tırını Adıyaman’daki deprem bölgesine doğru yola çıkardı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ağrı İHH Başkanı Kerem Engin, “Ülke olarak maalesef 100 yılın en büyük felaketini yaşadık. Çok büyük acılar ve ağır kayıplar verdik tekrar depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar geride kalanlara ve tüm ülkemize başsağlığı diliyoruz. Tüm halkımız ilk günden itibaren acıyı yüreğinde hissetti. Yediden yetmişe herkes yardım etmek için seferber oldu. Depremde zarar görmüş bölgelere yardım ulaştırmaya çalıştı. Allah hamdolsun şu ana kadar Ağrı İHH olarak bölgeye birçok yardım malzemesi gönderdik. Bütün hayırseverlerden Allah razı olsun. Şu ana kadar çok ciddi destekler verdiler. Herkes elinden geldiği, gücünün yettiği, hatta gücünün yettiğinden fazlasını ortaya koymaya çalıştı.

Felaket bölgesindeki durum toparlanana kadar yardımlara devam etmeliyiz. Ta ki hep birlikte yeniden ayağa kalkalım. Bizler de Ağrı İHH olarak depremin ilk gününden itibaren gerek arama kurtarma ve psikososyal ekibimiz gerek se acil yardım ekiplerimiz ile sahada çalışmalara destek vermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda AFAD koordinasyonunda ve Ağrı Valiliğimizin de destekleriyle Ağrı İHH olarak ilimizden bugüne kadar içinde insani yardım malzemelerinin olduğu 16 tır gönderdik. Elhamdülillah bugün de hayırseverlerin desteğiyle Ağrı’dan 17. Yardım Tırımızı Adıyaman’a gönderiyoruz. Kıymetli bağışçılarımızın destekleriyle depremzede kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermeye gayret edeceğiz. Bugüne kadar destek veren tüm bağışçılarımızdan Allah razı olsun.

Duyarlı Ağrı halkımıza çağrımız mübarek Ramazan ayının son günlerindeyiz. Gelin iyiliklerinizi ertelemeyin zekât, fitre ve sadaklarınızla sıkıntıda olan kardeşlerimizin yanında olmaya devam edelim. Onların acılarına ortak olalım ki kardeşliğimiz sözde kalmasın. Kaldı ki bu bizlerin boynun borcudur. İlk gündeki gibi gösterdiğimiz dayanışma ruhunu devam ettirelim. Ancak böylece bu illerimizdeki yaraları birlikte sarmış oluruz. Tekrar Rabbimizden niyazımız bu tür felaketlerden ülkemizi ve insanlığı muhafaza etmesidir.” sözleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.