DOLAR 32,5671 0.05%
EURO 34,8775 0.01%
ALTIN 2.435,650,24
BITCOIN 21744860,32%
Ağrı
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı İHH, 15 tır ihtiyaç malzemesi gönderdi!

Ağrı İHH, 15 tır ihtiyaç malzemesi gönderdi!

ABONE OL
12:47 | 22 Şubat 2023 12:47
Ağrı İHH, 15 tır ihtiyaç malzemesi gönderdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük yıkımlara yol açan depremlerin ilk gününden itibaren Ağrı İHH, ‘Şimdi Birlik Zamanı’ sloganıyla başlattığı yardım kampanyası ile topladığı 15 tır ihtiyaç malzemesini ve 5 kişilik arama-kurtarma ekibini deprem bölgesine gönderdi.

AFAD koordinesinde ilk gününden itibaren bölgede hem arama-kurtarma hem de insani yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini belirten Ağrı İHH Başkanı Kerem Engin açıklamasında, “Maalesef ülke olarak yüzyılın en ağır felaketini yaşıyoruz. Çok geniş bir alanda meydana gelen deprem felaketi milyonlarca insanımızı etkilemiştir. Millet olarak her birimiz bunun acısını yüreğimizde hissediyoruz.

Bizler de Ağrı İHH olarak ‘Şimdi Birlik Zamanı’ sloganıyla depremin ilk gününden itibaren gerek arama ve kurtarma birimimiz gerekse insani yardım çalışmalarımız ile kardeşlerimizin yanında olmaya, onların yaralarını sarmaya çalışıyoruz. AFAD koordinasyonu ve Ağrı Valiliğimiz ile iş birliği içerisinde halkımızın bizlere bağışlamış olduğu yardımları en uygun şekilde bölgeye ulaştırmaya çalışıyoruz. İHH Genel Merkezimizin oluşturduğu kriz masalarının yönlendirmesiyle acil ihtiyaç listeleri oluşturuldu. Bizler de bunu bağışçılarımızla paylaştık. Bu doğrultuda gelen yardımları deprem bölgesindeki illere sevk ettik. Elhamdülillah bugün geldiğimiz noktada 14. ve 15. insani yardım tırlarımızı da deprem bölgelerine doğru yola çıkardık. Bu vesileyle öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Tüm halkımız ilk günden itibaren acıyı yüreğinde hissetti. Yuvalarında, sofralarında hissetti. Yediden yetmişe herkes kimi yardım kuruluşlarına koşarak kimi de kendi imkanlarıyla depremde zarar görmüş bölgelere yardım ulaştırmaya çalıştı. Allah hamdolsun şu ana kadar Ağrı İHH olarak birçok yardım malzemesi gönderdik. Bütün hayırseverlerden Allah razı olsun. Şu ana kadar çok ciddi destekler verdiler. Herkes elinden geldiği, gücünün yettiği, hatta gücünün yettiğinden fazlasını ortaya koymaya çalıştı. Çalışmalar esnasında çok güzel birlikteliklere ve kenetlenmeye şahit olduk.

Ancak bu birlikteliğin, kenetlenmenin ve dayanışmanın daha fazla devam etmesi gerekiyor. Çünkü süreç biraz daha zorlaşıyor. Belki farklı farklı talepler, ihtiyaçlar olacaktır. Desteklerimizle kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmeye devam etmeliyiz. Verdiğiniz her kuruşun ve yaptığınız her duanın Râbbimiz katında sizler için hayırlı amel olmasını diliyoruz. Bizler Ağrı İHH olarak buradaki çalışmalara devam edeceğiz. Sizler, desteklerinizi sürdürdükçe hem ekiplerimiz ile hem de buradan göndereceğimiz yardım araçlarıyla kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermeye gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.