DOLAR 32,5548 0.14%
EURO 34,9630 -0.08%
ALTIN 2.438,460,11
BITCOIN 21019710,40%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları’na Katıldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları’na Katıldı

ABONE OL
18:01 | 27 Ağustos 2019 18:01
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları’na Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Türkler’e Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 948’inci yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımlarıyla gerçekleşen Muş’un Malazgirt ilçesindeki etkinliğe katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde geleneksel hale getirilen 26 Ağustos Malazgirt Zaferi, Ahlat ve Malazgirt’te gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Büyük komutan Sultan Alparslan ve Malazgirt Meydan Muharebesi şehitlerinin anıldığı etkinliklerinin son gününde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Ahlat ve Malazgirt’i ziyaret ederek kutlamalara katıldı.

Malazgirt’te ecdadımızın tüm benliğini saran yüksek ideallerin İstiklal Mücadelesi’nde de yol gösterici olduğunu belirten Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Bu toprakların ilelebet vatanımız olarak kalmasını sağlama bilincine sahip olan aziz milletimiz, bugün de aynı şuur ve kararlılıkla vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkmaktadır” dedi.

Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 948’inci yıl dönümü etkinliklerine Prof. Dr. KARABULUT, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Malazgirt Zaferi Kutlamaları sonrası Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan DEMİR, Patnos ilçesindeki Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kampüsünü ziyaret ettiler.

   

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.