DOLAR 32,4007 0.15%
EURO 35,3652 0.14%
ALTIN 2.323,350,20
BITCOIN 22903802,74%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Hayat Boyu Öğrenme Şenliği Düzenlendi

Ağrı’da Hayat Boyu Öğrenme Şenliği Düzenlendi

ABONE OL
11:25 | 03 Haziran 2022 11:25
Ağrı’da Hayat Boyu Öğrenme Şenliği Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl ikinci kez kutlanan ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında gerçekleştirilen Ağrı Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’ne katıldı.

Bireysel ve toplumsal gelişimle istihdamı ön plana alarak örgün eğitim dışında kalan öğrenme etkinliklerine katılım kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Ağrı’da düzenlenen Ağrı Hayat Boyu Öğrenme Şenliği, kortej yürüyüşü ile başladı. Halk Eğitim Merkezi önünde başlayan kortej yürüyüşü, etkinliklere ev sahipliği yapan Ağrı Millet Bahçesi’nde son buldu.

Millet Bahçesi’nde düzenlenen şenlikte Vali Varol, vatandaşların eğitime erişiminin arttırıldığını ve talep ettikleri eğitimlerin düzenlenmesi ile tüm vatandaşların hayat boyu öğreniciler olma yönünde teşvik edildiğini dile getirerek Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nı kutladı.

Mehter takımının sahne aldığı, karate ve muaythai gösterisinin yapıldığı şenlik, Halk Oyunları Yarışması’nda Ağrı’yı temsil ederek bölge birinciliği elde edip Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazanan Ağrı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından sergilenen gösteri ile sürdü.

Ardından, Ağrı’nın Merkezinde ve 7 ilçesinde gerçekleştirilen eğitim ve kursların tanıtıldığı stantları ziyaret eden Vali Varol,  ilmek ilmek emek isteyen eserleri büyük bir ilgi ile inceleyip, öğrenmenin yaşam boyu sürdüğünün kanıtı olan kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Ağrı Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’ne Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un yanı sıra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Önder Şimşek, Vali Yardımcısı V./Hamur Kaymakamı Kerem Türker, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, kurum amirleri, kursiyerler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.