DOLAR 32,4532 0.13%
EURO 34,4985 0%
ALTIN 2.476,05-0,27
BITCOIN 2057085-4,45%
Ağrı
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Doğu ve Güneydoğu’da Tekstilde Üretim Merkezi Olacak

Ağrı Doğu ve Güneydoğu’da Tekstilde Üretim Merkezi Olacak

ABONE OL
12:42 | 25 Kasım 2019 12:42
Ağrı Doğu ve Güneydoğu’da Tekstilde Üretim Merkezi Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Doğu ve Güneydoğu’da Tekstilde Üretim Merkezi Olacak

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımları ile ilimizde Ağrı Valiliği tarafından hayata geçirilen Ağrı Tekstilkent projesinin 11.000 kişinin istihdam edileceği fabrikaların açılışı ve 6.000 kişinin istihdam edileceği fabrikanın Temel Atma Töreni gerçekleşti.

2018 Haziran ayında Valiliğimizce ilk etap temeliyle başlayan Tekstilkent Projesi’nin 1,2 ve 3. etabı tamamlamış olup, 11.000 kişinin çalışacağı fabrikaların açılışını aynı zamanda 6.000 kişinin çalışacağı 4. Etap fabrikamızın Temel Atma Töreni’ni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Değişen, Gelişen ve Üreten Ağrı sloganıyla yola çıktığımız günden beri ilimiz için çalışmalarımız ve projelerimiz devam etmektedir. Üreterek, yükselen şehrimiz Doğu ve Güneydoğu’da Tekstil alanında üretim merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu Havalimanı’nda Valimiz Sayın Süleyman Elban ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Karşılamadan sonra Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Sayın Valimiz ile birlikte havalimanı karşısında bulunan Karaköse Jeotermal Alanı’nda yapımı tamamlanan ve ilimizin en uzun köprüsü olan Jeotermal Köprüsünü, geçen günlerde temelini attığımız Jeotermal Fizik Tedavi Hastanesini ve rekreasyon alanları, park alanları, otel alanları, pansiyon alanları, günü birlik sosyal tesis alanları ve alışveriş alanlarının olacağı 800 dönümlük alanda incelemelerde bulundu. Ağrı Valiliği olarak Ağrı’da hizmet kalitesini yükseltmek için çalışırken öte yandan insanlarımıza da yeni istihdam alanları ve yeni ticari alanlar oluşturuyoruz.

Karaköse Jeotermal Alanı’nı incelemeleri ardından Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Sayın Valimiz, 3 blok halinde, 16 iş yeri ve 1.400 metrekareden oluşan ve Valiliğimizce yapımı kısa bir süre içerisinde tamamlanan KOBİ Merkezini ziyaret etti. Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Sayın Valimiz Asansör, ayakkabı, baza, mobilya, çelik kapı, ambalaj ve saç üretimi yapan esnafımızla bir araya geldiler. İlimiz de KOBİ Merkezi ile işletmelerin önce KOBİ daha sonra Fabrikaya dönüşmesi ve Ağrılı sanatkarların yetişmesine olanak sağlanması hedeflenmektedir.

İncelemeleri ardından Açılış ve Temel Atma tören alanına geçen Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Ağrılılar tarafından coşkuyla karşılandı. Törene İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Valimiz Sayın Süleyman Elban yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kulular, Jandarma Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Erzurum Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Yeşim Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Şankaya, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’’ Ağrı güzel, Ağrılı hemşehrilerimiz güzel. Allah huzurumuzu, birliğimiz ve dirliğimizi eksik etmesin inşallah. Çocuklarımıza gelecek nesillerimize güzel bir ülke bırakmak için gayret eden, gayretimize sahip çıkan, bize sahip çıkan bizi bu yolda yalnız bırakmayan, çok kıymetli Ağrılı hemşehrilerimiz. Bu alanın yapılacak bu güzel işlerin Ağrı’mızın geleceğine, hayırlı ve uğurlu olsun. İş hayatımda olsun siyasi hayatımda olsun beni en çok mutu eden işlerden birisi insanların evlerine ekmek götürebilmesine vesile olmaktır.

Biz Bu Ülkeyi Hep Beraber Büyüteceğiz, Zenginleştireceğiz ve Beraber Yarınlara Taşıyacağız.

‘’ Bugün Allah’a şükürler olsun Doğu ve Güneydoğuda huzur var. Bugün burada 11.00 kişilik istihdamını sağlayan bir tesisin açılışı ve 6.000 kişiye daha istihdam sağlayacak bir tesisinde temel atma töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Allaha şükürler olsun. Doğu ve Güneydoğu’da ki şehirlerimizde sağladığımız huzur, asayiş ve yaptığımız havalimanları, yollar ve alt yapı yatırımları sayesinde bu neticeye ulaştık. Yatırımcıların buralarda yatırım yapmalarının önü açıldı. Sayın Valimiz ile birlikte yeni temeli atılan Fizik Tedavi Hastanesini arka tarafında ki kaplıcaları ve orada hazırlığı yapılmış 800 dönüm üzerinde kaplıca otelleri ile birlikte turizme hizmet verecek yepyeni bir alanı açmış bulunuyoruz. Bunlar öyle gelişi güzel elde edilebilecek gelişmeler değildir. Türkiye’nin terörle mücadelesinde Türkiye’nin asayiş hizmetlerinde elde ettiği başarının ve insanımızın bu meseleye inancının yadsımasıdır. Bu bölge sayenizde büyük bir şahlanış içerisindedir.’’

Bundan Sonraki Hedefimiz Seneye Ağrı Dağı’nda Festival Yapmaktır.

‘’ Bilesiniz ki bu kalkınmayı burada hep birlikte sağlayacağız. Bu toprakların gücünün bu toprakların potansiyelini ortaya çıkarmak, bu toprakların Türk yüzünü hedefimiz dünyaya haykırmaktır. Dünyaya anlatmamız gereken birçok güzelliğimiz var. Ahmed-i Haniyi, Ağrı Dağı’nı, Köse Dağı’nı, Süphan Dağı’nı, Doğubayazıt Kalesi’ni ve İshak Paşa Sarayı’nda güneşin nasıl doğduğunu anlatırız. Yeter ki bugün ortaya koyduğumuz heyecanı koruyalım. Bugün yakaladığımız huzur ve güven ortamını hep beraber koruyalım. Güzel bir yolculuğa çıkıldı. Moralimizi yüksek tutalım. Bilesiniz ki çocuklarınızın Ağrı’sı ve sizlerin yaşadığı Ağrı Ortadoğu’nun lideri olan bir Ağrı olacaktır. Yarınların umudu bizlerle beraberdir. Allah’ımıza şükürler olsun bu kış ayında güneş Ağrı’ya nasıl doğmuşsa, bu coğrafyanın güneşi de etrafımızdaki coğrafyaya sizin dualarınızla, sizin heyecanınızla, enerjinizle beraber doğacaktır. Biraz önce KOBİ Merkezi’ne gittik. Orada da bir hayal gerçekleşti. Ötesi var hemen sınırımıza yapılan ve orada sınır ticaretinin sağlanacağı o merkezde bir hayaldi. O da gerçekleşti. Kaplıcaları, otelleri, hastaneleri ve yeni yapılacak adımları ile beraber Ağrı bambaşka bir noktaya koşmaktadır. Bu vesileyle Sayın Valimize, bütün arkadaşlarımıza, Nergis Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Şankaya’ya ve onunla beraber Ağrı’ya yatırım yapan tüm iş adamlarımıza hepinizin huzurunuzda teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Ağrı Çok Kısa Süre İçerisinde Türkiye’nin Sayılı Tekstil Merkezlerinden Biri Olacak

Ağrı’da göreve başladığımız zaman en önemli sorun işsizlik sorunu olduğunu belirten Vali Elban,’’ Biz bu sorunu çözmek için çalışma yaptığımız zaman, burada çabuk üretime geçebilecek ve çok fazla insana iş imkanı sağlayacak bir sektör üzerinde çalışmamız gerektiği sonucu ortaya çıktı. 2017 yılı eylül ayından itibaren bu şehre Tekstil sektörünü kazandırmakla ilgili çalışmalara başladık. Türkiye’nin birçok yerinde Tekstil alanında üretim yapan firmalarla görüşerek, şu anda üzerinde bulunduğumuz alanı Tekstilkent kurmak üzere aldık. İl özel idaresi imkanlarımızla 1. Etapta 3 adet Tekstil fabrikamızın inşaatına başladık. 2018 yılının Haziranın ayında 3 fabrikanın temelini atıp, ekim ayında fabrikaları tamamlayarak işletme sahiplerine teslim ettik. 2018 yılının aralık ayında fabrikalarımız üretime başladı. Akabinde 2. Etabın temelini atarak, tamamladık ve 3. Etap olarak da Uluslararası Spor Markasının üretim yapacağı büyük fabrikamıza başladık ve Allah’ın izniyle tamamladık. Dolayısıyla ilk 3 etapta hem üretim başladı hem de yaklaşık 80.000 metre kareye yakın kapalı alan Tekstil üretimi için hazırlanmış oldu’’ ifadelerini kullandı.

Ağrı’da Tekstil sektörünün gelişeceği ile ilgili ilginin ve taleplerin artması neticesinde yeni Tekstil fabrikalarının yapılması gereği duyulduğunu ifade eden Vali Elban,’’ Yaklaşık 150 dönümlük alanı da Tekstilken’te dahil ettik. Bugün itibari ile burada büyük bir fabrikanın temelini atacağız. Bugüne kadar ilk 3 etapta tam anlamıyla istihdam sağlandığında yaklaşık 11.000 kişi çalışacak ama sadece bugün temelini atacağımız fabrikamız yaklaşık 50.000 metre kareye yakın fabrikamızda 6.000 kişi çalışacak. Bu çalışmalarımız tamamlandığında toplam da 20 bin kişiye iş imkanı sağlanmış olacak. Buraya gelen tekstil firmalarının hepsi Türkiye’de alanında çok iyi bilinen firmalar olmaları ötesinde, uluslararası düzeyde de herkesin çok güvendiği firmalardır. Ağrımız gelişecek ve daha da büyüyecektir. Bu tesislerin kurulmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tekstilkentin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum ” dedi.

Açılış ve Temel Atma Töreni ardından İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Sayın Valimiz helikopterle Türkiye-İran sınırında incelemelerde bulundu.

Daha sonra Şehit Piyade Er Sabri Bayır Hudut Takım Karakolu’na giden Bakanımız Sayın Soylu ve Sayın Valimiz, sınırda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Karakol ziyaretçi defterini imzalayan Sayın Soylu, askerlerle çay içti, sohbet etti.

Bakan Sayın Soylu ve Sayın Valimiz, sınırda bir diğer bölgede bulunan 50 Numaralı Hudut Taşı’nda yapımı devam eden sınır güvenlik duvarı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ziyaretleri sonrası havayolu ile ilimizden ayrıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.