Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmanış gerçekleştiren bir grup dağcı, dönüş yolunda Aralarında olmadığını fark ettikleri 2 dağcıdan acı haber geldi.
Ağrı ilimiz Doğubayazıt ilçesinde yer alan Ağrı Dağı’na dün bir grup dağcı Tırmanış gerçekleştirmişlerdi. Yaptıkları zirve tırmanışını tamamlayan dağcılar, dönüş için yeniden harekete geçtikten bir süre sonra Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgı’nın grupta olmadığını fark etti.
Sis ve fırtına olmasına rağmen kaybolan dağcıların bulunması için yerel rehberler, UMKE ve AFAD tarafından oluşturulan ekipler çalışma başlattı. Dün akşam saatlerinde havanın düzelmesinin ardından zirveye doğru tırmanan yerel rehber Barzani Ceylan 4 bin 900 metrede iki kişinin cansız bedenine ulaştı.
Durumun AFAD ekiplerine bildirilmesi üzerine harekete geçen ekipler dağcıların cansız bedenini indirmek için çalışmalara başladı.