DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077342-1,85%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Barosu’ndan seçim güvenliği çalışması başlatıldı!

Ağrı Barosu’ndan seçim güvenliği çalışması başlatıldı!

ABONE OL
14:06 | 05 Mayıs 2023 14:06
Ağrı Barosu’ndan seçim güvenliği çalışması başlatıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Barosu, 14 Mayısta yapılacak olan genel seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla çalışma başlattı.

Seçimlere sayılı günler kala gönüllü olarak bütün organları ile sahaya inen Ağrı Barosu, kent merkezi ve ilçelerde vatandaşları seçimlere dair bilgilendirmek amacıyla belli noktalara stantlar kurdu.

Kurulan stantlarda seçime dair vatandaşların sorularını cevaplayan avukatlar, Kürtçe ve Türkçe hazırladıkları broşürleri dağıtarak bilgilendirme yapıyor.

Yapılan çalışmalar ve seçim güvenliğine ilişkin Ağrı Barosundan yapılan açıklamada, “Ağrı Barosu olarak misyonumuzun getirdiği sorumluluğu üzerimizde hissediyoruz. Bu nedenle bağımsızlığa, adalete, şeffaflığa, demokrasiye ve hukukun korunmasına dair değerlerimizi her şeyin üstünde tutuyoruz.

2023 genel seçimlerinde de yurttaşın menfaatini ön planda tutarak, etik kurallara riayet ederek, bütünleştirici ve çözüm odaklı çalışmalarımıza bu değerlerimizin izinden ilerleyerek devam edeceğiz. Seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi, seçmenin hiçbir baskıya maruz kalmadan hür iradesiyle oyunu kullanabilmesi anayasal bir şarttır. Siyasi partilerden bağımsız ve tamamen gönüllülük esasıyla çalışmalarımıza devam ederek bu anayasal şartın gerçekleşmesi, seçmenin iradesinin sandığa yansıması için seçmenin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

Ağrı Barosu olarak hazırladığımız Kürtçe ve Türkçe metinlerin yer aldığı bilgilendirici broşürler; Kürtçe ve Türkçe olmak üzere iki farklı dilde hazırlanan videolar; şehrimizin farklı yerlerinde bulunacak seçim güvenliği standı ile seçmeni oyuna sahip çıkmaya teşvik etmeyi ve bilgilendirmeyi amaç edindik.

Tüm bu eğitici içerikleri dijital ortama da taşıyarak erişilebilir hale getiriyor; sosyal medya hesaplarımızda yapılan paylaşımlar ve basılı metinler ile seçim sürecinin şeffaflığını ve denetlenebilirliğini seçmenin de desteğiyle arttırmayı hedefliyoruz. Noam Chomsky’ın da sözlerinde belirttiği üzere, “Demokrasi içindeki insanların izleyici değil, oyuncu oldukları bir sistemdir.” Bu bilinçle vatandaşları, seçim sürecinde işbirliğine davet ediyoruz.

Adil, şeffaf, güvenilir ve denetlenebilir bir süreç için sahada görev alan bir kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu olarak çalışmalarımızı kamuoyuna sunuyor ve demokrasinin tecelli etmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.