DOLAR 32,6024 0.38%
EURO 34,7724 0.06%
ALTIN 2.496,990,53
BITCOIN 20185971,52%
Ağrı
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Barosundan Kınama Mesajı

Ağrı Barosundan Kınama Mesajı

ABONE OL
10:47 | 30 Nisan 2019 10:47
Ağrı Barosundan Kınama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Barosu, Aksaray’da Uğradığı Menfur Bir Saldırı Sonucu Hayatını Kaybeden Avukat İbrahim Ergin İçin Bir kınama Mesajı Yayımladı

Aksaray Barosuna kayıtlı olan meslektaşımız Av. İbrahim Ergin, bürosunda uğramış olduğu silahlı saldırıda hayatını kaybetmiştir. Meslektaşımız, takip ettiği bir boşanma davasının, karşı tarafınca katledilmiştir.

Öncelikle şunun bilinmesini isteriz ki; avukatlık hak savunuculuğu ve onurlu bir meslek olmakla beraber, avukat yürüttüğü işin hasmı değildir. Avukat, dara düşen herkese din, kimlik, mezhep, siyasi düşünce v.b ayırt etmeksizin hukuki yardım sağlayan bütün mağdurların dostudur.

Avukatlık mesleğine yönelik bu şahsileştirici eylemi şiddetle kınıyoruz. Avukatlara yönelik şiddet eylemlerinin son bulmasını temenni ediyoruz.

Burdan bir çağrıyı da Cumhuriyet Savcılıklarına yapmak isteriz. Avukatlara yönelik saldırıları ve şiddet eylemlerini kendilerine bildirilmesinden itibaren çok etkin ve seri bir şekilde soruşturma yürütmelerini, bu şekilde avukata yapılacak saldırının cezasız kalmayacağı inancını oluşturmaları gerekmektedir.

Saldırıda hayatını kaybeden meslektaşımız Avukat İbrahim Ergin’in ailesine, Aksaray Barosuna ve tüm hukuk camiasına başsağlığı dileriz.

Ağrı Barosu Yönetim Kurulu Adına

Baro Başkanı

Avukat Mehmet Salih AYDIN

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.