DOLAR 32,3539 0.1%
EURO 35,4808 0.04%
ALTIN 2.322,630,17
BITCOIN 22954932,50%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Barosu:Belediye Başkanları Görevlerine İade Edilmelidir

Ağrı Barosu:Belediye Başkanları Görevlerine İade Edilmelidir

ABONE OL
15:26 | 19 Ağustos 2019 15:26
Ağrı Barosu:Belediye Başkanları Görevlerine İade Edilmelidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Barosu; görevlerinde alınan, Van, Diyarbakır, Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevlerine iade edilmelerine ilişkin kendi sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

Ağrı Barosunun kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi

31 Mart yerel seçimlerinde halk tarafından seçilen Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Daha önceki görevden almalarla belediyeleri kayyum eliyle yönetme politikası yanlış olduğu gibi hali hazırdaki tutum da yanlış olup iki yanlıştan bir doğrunun çıkmadığını gösteren bu yaklaşımlar asla ama asla kabul edilemez.

Bir belediye başkanı hakkında soruşturma veya kovuşturma bulunması, aday olmaya ve seçilme halinde görev yapmaya engel değildir. Yürütülen bu soruşturma ve kovuşturmaların, haklarında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmayan belediye başkanlarının aday olup seçilmelerine engel olmaz iken görevden uzaklaştırılmalarına gerekçe gösterilmesi, anayasal ilke olan ‘‘masumiyet karinesine’’ aykırıdır. Seçilmiş belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmaları, vatandaşların seçme ve seçilme hürriyetlerine saygı duyulmadığının en bariz göstergesidir. Halkın iradesine saygı içermeyen bu ve benzeri yaklaşımlar, legal siyasete ve sandığa duyulan güveni yerle bir edecek, demokrasiye olan inancı bitirecektir.

Her fırsatta sandığa işaret eden ve sandıktan çıkan iradeye saygı duyulmasını isteyen siyasi iktidarın düştüğü bu çelişkili vaziyetten bir an evvel çıkarak yapılan yanlıştan dönmesi gerekmektedir. Bu anlamda seçimde halk tarafından seçilen Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevlerine iade edilmeleri elzemdir. Biz Ağrı Barosu Yönetim Kurulu olarak yapılanların, toplumun sadece bir kesimini ilgilendirmediğini; demokrasiye inanıp onu benimseyen her vatandaşın hayatını ilgilendirdiğine olan inancımızla yapılan idari hatadan vazgeçilerek belediye başkanlarının görevlerine iadelerine, halkın iradesine kayıtsız şartsız saygı duymaya davet ediyoruz.

AĞRI BAROSU YÖNETİM KURULU

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.