DOLAR 32,5442 -0.03%
EURO 34,8770 -0.01%
ALTIN 2.427,62-0,09
BITCOIN 2091334-3,37%
Ağrı
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Ak Parti İle Yeniden Kazanabilir mi?

Ağrı Ak Parti İle Yeniden Kazanabilir mi?

ABONE OL
01:08 | 20 Ekim 2020 01:08
Ağrı Ak Parti İle Yeniden Kazanabilir mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muhalefetin ve bazı çevrelerin erken seçim söylemlerine son noktayı koyan Ak Parti, zamanı geldiğinde seçime gidilecektir dedi, fakat hala bu söylemlerin gerek  tv açık oturumlarında gerek vatandaşlar arasında devam ettiğini görüyoruz.

Ak Parti’nin dediği tarihte (2023 deniliyor) seçime gidileceği üzerinden gidersek, seçimlerde partiler adayları, sloganları ve tabi ki vaatleri ile öne çıkacaklar, fakat seçime gitmeden teşkilatların ciddi şekilde ele alınması, önceki seçimlerde hangi illerde kaybedildiği, neden kaybedildiği mercek altına alınmalı ve değişikliklerin acilen yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Ağrı’yı ele alırsak; 2007 yılında Ak Parti’nin burada 5-0 lık destan yazdığını  hasretle arıyoruz. 5-0 gibi büyük bir başarı kazanan ama sonraki seçimlerde 2007 yılını aratan unsurlar nelerdir?

Önce şunu incelemek lazım, 2007 ‘de Ak Parti’nin kazanmasındaki etkenler neler di? Teşkilatın çalışması,merkeze olan bağlarının gücü,vatandaşlarla olan değerler..

O günlerde gönül köprüsü kuran Ak Parti teşkilatları bugün gönül yorgunu mu?

2007 den bugüne baktığımızda, Ağrı’da 13 yılda 6 il başkanının değiştiğini görüyoruz , 2007’den sonra ki zaman dilimi çok iyi incelenmeli ve önümüzdeki seçime, gönül yorgunu, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi metal yorgunluğu” gösteren teşkilatlarda değişim, dönüşüme hız verilmeli ve ondan sonra aday belirlenmeli.

Aday belirleme kriterleri yeniden ele alınmalı!

Bugüne kadar alışageldiğimiz kriterler üzerinden belirlenen adayların Ak Parti’ye neler kaybettirdiğini, vatandaşların o adaylara neden itibar etmediği incelenmeli ve yerel unsurlar da ön plana çıkarılarak değerlendirilmeli.

-Aday belirlemede STK’lar ve Kanaat Önderleri ile toplumun her kesiminin fikrine, görüşüne itibar etmeli.

-İstanbul seçimlerinde ki gibi yapılan yerel ittifakların önüne geçilmeli ( her ne kadar yapılmadı deseler de, yapıldığı aşikar)

-Söylemlerde daha yaratıcı olunmalı, yeni söylemlere geçilmeli

-Bölgesel olarak seçmen kitlesini, ekonomik profili iyi analiz etmeli

-Doğu, Güneydoğu’da Kürt seçmenlerinin oylarının kazanılması çok önemli, aday belirlerken buna özellikle dikkat edilmeli.

-Daha önceki seçimlerde de gördük, Kürt seçmen kimi gönlüne alsa o bölgede seçim kazanıldı, bunu Ağrı’da çok rahat görüyoruz.

Ağrı’da da vatandaşlarımız, kayyum döneminde yaptığı çalışmalarını takdir ederek, Sayın Valimiz Süleyman Elban’ı gönlüne almıştır ve halkımızın takdirini kazanmıştır, Ağrı’da seçimin kazanılmasında Vali Süleyman Elban’ın da payı çoktur.( Ağrı’ya kattıkları asla azımsanamaz)

Kürt Halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Seviyor

Ağrı halkı, kendine hizmet getiren siyasetçiye, devlet adamına başının üzerinde yer verir ve destekler, halkımız Cumhurbaşkanımızı gerçekten sever ve kendileri için yapılanları takdir ederek seçimlerde  desteklemiştir..

Cumhurbaşkanımızdan yıllardır söylemde olan ama bir türlü gerçekleşmeyen, Ağrı’nın kanayan yarası demir yolunun ne zaman gündeme alınacağı ve yüzümüzü güldüreceği müjdesini bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca’nın, salgın nedeniyle maddi manevi olarak zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde insan üstü gayretle çalışmaları ve ekonomik yönden vatandaşa verilen destekler, faizlerin indirilmesi ve diğer ekonomik önlemler Ağrı’da  2023 seçimin kazanılması için yeterli  mi?

Şayet, Ağrı’da demir yolu projesi gündeme alınırsa, Ağrı halkı bunun karşılığını kesinlikle verecek ve  2023 oy potansiyelini katlayarak arttıracaktır  diye düşünüyorum..

Sağlıcakla kalın değerli dostlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.