DOLAR 32,5503 -0.02%
EURO 34,9162 0.06%
ALTIN 2.426,17-0,15
BITCOIN 2169285-0,51%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

‘Açık Stokçuluk’ bitti, ‘Gizli Stokçuluk’ başladı!

‘Açık Stokçuluk’ bitti, ‘Gizli Stokçuluk’ başladı!

ABONE OL
14:39 | 06 Mart 2022 14:39
‘Açık Stokçuluk’ bitti, ‘Gizli Stokçuluk’ başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye genelinde bazı zincir marketler fiyatı hızla yükselen ürünleri müşterilere sınırlı sayıda satmaya başladı. ‘Gizli stokçuluk’ yaptığı belirtilen marketlerde, temel gıda ürünleri başta olmak üzere yağ, süt, un, şeker ve sigara satışların sınırlandırmalar başladı.

Rusya ve Ukrayna arasında sürüp giden savaş nedeniyle Ayçiçek yağı ve buğday ithalatının sekteye uğrayacak olması dillerde dolaşıyordu. Fırsatçı zincir marketler de bu durumdan faydalanarak yağ ve diğer tüketim mallarının ya fiyatlarını değiştirdi ya da depolarına kaldırma işlemi uyguladılar. Bazı marketler ise bunlarla da yetinmeyip müşterilerini kasada şaşkınlığa uğrattılar.

Türkiye’de önceki gün çok sayıda vatandaş, marketlere giderek ayçiçeği yağı almak istedi. Fakat yeterli yağ olmasına rağmen stokçuluk yapan marketler, yağları rafların arkasına sakladı. Bazı zincir marketlerde ise fiyatı hızla yükselen ürünleri müşterilere sınırlı sayıda satmaya başladı. ‘Gizli Stokçuluk’ yaptığı belirtilen marketler, temel gıda ürünleri başta olmak üzere yağ, süt, un, şeker ve sigarada satışları sınırlandırdı.

Yaşanan bu olaylara kayıtsız kalamayan Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın açıklamada bulundu. Aydın yaptığı açıklamada, “Birkaç gündür izlediklerimiz sebebiyle üzülmemek elde değil. Dünya genelinde ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılar karşısında vatandaşlarımızı mağdur edip piyasada da huzursuzluğa ve kargaşalara neden olan stokçular ve fırsatçılar için yasal işlem en kısa zamanda başlatılmalıdır.

Yaşanan bu görüntüler sadece bizleri değil, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi de rahatsız etmiştir. Geçtiğimiz aylarda tekrar yaşanılan bu stokçuluk olaylarına karşı gerekli müdahaleyi gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan her zaman olduğu gibi şimdi de vatandaşın anında olacaktır ve fırsatçılar da gereken cezaları alacaklardır. Stokçuluk yapanlar vatana ihanetten yargılanmalılar.” ifadeleriyle vatandaşa yapılan bu mağduriyeti kınadı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.