DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2070522-2,41%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABBİM’den ”3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” Kutlama Mesajı

ABBİM’den ”3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” Kutlama Mesajı

ABONE OL
12:33 | 04 Mayıs 2021 12:33
ABBİM’den ”3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VAN- Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM)” 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ” dolaysıyla bir mesaj yayımladı, ABBİM mesajında şu ifadelere yer verdi ;

VAN- Basın temsilcileri, Türkiye’de son yıllarda kullanılan muhalif medya tanımlamasını doğru bulmadıklarını ifade ettiler.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolaysıyla bir mesaj yayımlayan Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) Yönetim Kurulu;

Gazeteciliğin, siyasi ve iktisadi tüm iktidar alanlarını vatandaşların haber alma hakkı adına sorgulamak olduğunu ifade ederek “Bu tanımlama, bazı siyasetçilerin bağımsız medya kuruluşlarında çalışan meslektaşlarımızı itibarsız hale getirmek, haberi suç gibi göstermeye çalışmasından kaynaklanıyor. Bazı güç kaynaklarının kamu aleyhine çalışmalarının haberleştirilmesi Gazetecileri muhalif yapmaz, tam aksine iyi bir Gazeteci yapar” görüşünü dile getirdi. ABBİM Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yazlık, bir ülkede basın mensupları özgür değilse, ‘o’ ülkede yaşayan hiç kimsenin özgür sayılamayacağını belirtti.

Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yazlık; “Her türlü zorluk ve sıkıntılara rağmen görevini en iyi şekilde yerine getiren Gazetecilerin, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, tüm Basın Mensubu meslektaşlarıma sağlıklı, sıhhatli, mutlu ve huzur dolu bir çalışma hayatı diliyorum” diyerek 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.