DOLAR 32,3711 0.14%
EURO 35,0102 -0.23%
ALTIN 2.324,670,24
BITCOIN 22964652,39%
Ağrı

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

65 yaş ve üstü vatandaşların seyahat kısıtlamalarına esneklik geliyor mu?

65 yaş ve üstü vatandaşların seyahat kısıtlamalarına esneklik geliyor mu?

ABONE OL
20:15 | 20 Mayıs 2020 20:15
65 yaş ve üstü vatandaşların seyahat kısıtlamalarına esneklik geliyor mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile yaptığı toplantı sonrasında basına önemli açıklamalarda bulundu, Bakan Koca’ya ; uzun zamandır evde kalan 65 yaş ve üstü vatandaşların seyahat kısıtlamalarına esneklik gelecek mi sorusu yöneltildi; Bakan Koca:

65 yaş ve üstü vatandaşların evde oturmalarından kaynaklanan bazı sağlık sıkıntılarının olduğu ve bu vatandaşlara yönelik yeni bir uygulama bulunup bulunmadığı sorusu üzerine Koca, 65 yaş ve üzeri büyüklerin bu dönemde çok büyük fedakarlık gösterdiğini, en çok uyum ve hassasiyet gösterenlerin de yine bu kişiler olduğunu vurguladı.

Koca, 65 yaş ve üzeri büyüklerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve onlara bir müjde vereceğini belirtti. Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Bilim Kurulu ile de görüşmüş olduk. Bilim Kurulunun da o noktada önerisi doğrultusunda, 65 yaş üzeri büyüklerimizin memleketlerine gitme noktasında, sabit bir yere gittiğinden eminsek, sağlık açısından herhangi bir sorunları yoksa ilgili kaymakamlıktan yanlarında 1, zorunlu ise gerektiğinde en fazla 2 kişi olmak üzere, bir aylık tek yönlü gidiş olmak kaydıyla, bir aylık bir zaman zarfında dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak. Bununla ilgili duyuruda ayrıca bugün İçişleri Bakanlığımız tarafından yapılmış olur.”

Koca, bunun hareketliliği sağlayan bir unsura dönmemesinin önemini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Burada olabildiğince daha kontrollü bir geçişin sağlanması, gidilen yerin sabit olması, yine aile hekimliği tarafından takip edilmesi ve o sabit noktada yine evden dışarı çıkmama noktalarında izole edilebileceklerinden emin olmalıyız. O nedenle de bu hareketliliğin yoğun olmamasını önemsiyoruz. Daha kontrollü, daha uygun bir mekan söz konusu ise buraya geçişi sağlamak üzere bir yaklaşım içinde olunacak.”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.