DOLAR 32,3824 0.18%
EURO 35,0243 -0.2%
ALTIN 2.324,750,24
BITCOIN 2257774-0,98%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mecit Çetinkaya Lise Öğrencilerine Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Tanıtma Semineri Düzenledi

Mecit Çetinkaya Lise Öğrencilerine Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Tanıtma Semineri Düzenledi

ABONE OL
15:14 | 23 Eylül 2022 15:14
Mecit Çetinkaya Lise Öğrencilerine Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Tanıtma Semineri Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mecit Çetinkaya, Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda lise öğrencilerine Prof. Dr. Fuat Sezgin’i tanıtma semineri verdi.

Yaşadığı dönemde bizzat Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yanında bulunan Çetinkaya, vermiş olduğu seminerde Fuat Sezgin’in hayatını ve İslam Bilim Tarihi konusunda yapmış olduğu çalışmaları konu aldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatını İslam Bilim Tarihi araştırmalarına adadığının altını çizdi. Sn. Çetinkaya konuşmaları sırasında sorduğu sorulara doğru cevap veren lise öğrencilerine kitap hediye etti.

Öğrencilerin seminere ilgisi büyük oldu. Bu nazik ziyareti ve yapmış olduğu değerli çalışmalar için Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, Mecit Çetinkaya’ya hediyelerini takdim etti.

Mecit Çetinkaya seminerin ardından İlçe Başkanı Sena Geçit ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen ile birlikte Doğubayazıt Mezarlığına giderek, Doğubayazıt’ta yaşayan ve Doğubayazıt’a defnedilen Prof. Dr. Fuat Sezgin’in babası Müftü Mirza Mehmet Efendi’nin kabrine ziyarette bulunup dua ettiler. 

Doğubayazıt’ın önemli dini ve kültürel değerlerinden olan Ahmedi Hani Türbesi ve İshakpaşa Sarayı ziyaretinin ardından Mecit Çetinkaya’nın Doğubayazıt ziyareti sona erdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.