DOLAR 32,5869 0.32%
EURO 34,7303 -0.19%
ALTIN 2.525,031,65
BITCOIN 1960551-1,91%
Ağrı
19°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

6. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu AİÇÜ’de Başladı

6. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu AİÇÜ’de Başladı

ABONE OL
16:42 | 04 Kasım 2022 16:42
6. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu AİÇÜ’de Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde 6. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu’nun açılışı yapıldı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesince Diyanet İşleri Başkanlığı, Ağrı Valiliği ve Ağrı Belediyesi yardımı ile düzenlenen 6. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu’nun açılışı Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program iştirakçilerin konuşmasıyla devam etti.

Ahlak konusunun önemine dikkat çeken Ağrı Valisi Vekili Yusuf Beran Vuran, “Öncelikle yüzyıllardır üstünde çalışma meydana getirilen, araştırmalar ve makaleler yazılan ahlak konusunu, tek bir açıdan değerlendirilebilecek bir konu değildir.

Üzerinde siyasetçilerin, bilim adamlarının, düşünürlerin araştırmalar yapıp ta sınırlarını kesin bir suretle belirleyemediği mühim bir bilim dalı, sosyal ömür nazariyesi aynı zamanda son derece önemli olan sosyal uzlaşma aracıdır. Ahlakı değerlendirirken islami açıdan terbiye, ekonomik ahlak, kültürel terbiye, siyasal terbiye ve birçok ahlak kuralları ve çeşitleri hayatımızın her alanında bizlerle beraber olmaktadır.” dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut, hızla gelişen teknolojinin toplum içerisindeki ömür biçimini belirlediğini belirterek, “Gününüzde teknoloji topluluk arasında ömür biçimimizi belirleyen en mühim faktörlerden biridir. Yaşamakta olduğumuz bu dönüşümü sadece teknik açıdan değil, dini, tarihsel, siyasal, sosyolojik, kültürel, etik ve felsefik yönleriyle de büyük önem arz etmektedir.

Özellikle 20. Yüzyılın başlarında kuantum kavramıyla başlayan süreç bugün suni zeka, robotik, 3D yazıcılar, nanoteknoloji, biyoteknoloji, arttırılmış gerçeklik şeklinde teknoloji vasıtasıyla zihnin sınırlarını zorlayan hatta onu aşan gelişimler olarak karşımıza çıkmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Ağrı İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, AK Parti İl Başkanı Halil Özyolcu, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı sempozyum gün boyu devam edecek.

 


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.