DOLAR 32,3370 0.17%
EURO 35,1895 -0.01%
ALTIN 2.241,19-0,09
BITCOIN 2068930-6,33%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Ağrı’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
15:27 | 19 Mayıs 2022 15:27
Ağrı’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vali Varol, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı.

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103’üncü yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı.

Abide Meydanı’ndan başlayan kortejde Vali Varol, Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerle birlikte kortejin ön saflarında yer alarak 150 metre uzunluğundaki şanlı bayrağımızın gölgesinde Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından, 103 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan ve bugün hala yolumuzu aydınlatan bağımsızlık meşalesini yarınlara taşıyacak olan gençlerimizin hazırladıkları stantları ziyaret eden Ağrı Valisi, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olarak seçtiği 19 Mayıs, Ülkemizin kurtuluş mücadelesinin başladığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor; geleceğimizin teminatı olan siz kıymetli gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek olan sizsiniz.” sözü ile Cumhuriyetimizi geleceğe taşıma görev ve sorumluluğunu verdiği gençlerimizin gösterilerini izleyen Vali Varol, bayramın coşkusunu gönülden yaşayan gençlerimizle sohbet ederek gençlerimizin umudumuz ve istikbalimiz olduğunu belirtti.

Korteje, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un yanı sıra, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Ağrı Belediye Başkan V. Selma Gökçen, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Vali Yardımcısı Bülent Şimşek,  İl Jandarma Komutan V.  Albay Metin Günal, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, AK Parti İl Başkanı Halil Özyolcu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Selahattin Aktaş, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, basın mensupları ve yediden yetmişe çok sayıda vatandaş katıldı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.